Билки за диабет поддържат нормални нива на кръвната захар

За да поддържате нормални нивата на кръвна захар, може да използвате билки за диабет

Има растения и билки за диабет, които биха могли да поддържат в нормални граници кръвната захар. Добре е преди да започнете да ги използвате, да смъкнете до възможно най-ниски граници кръвната си захар, а с билките против диабет да поддържате това ниво.
Една от чудесните билки за диабет е земната ябълка. Тя съдържа вещество, действащо като инсулин. Растението се консумира сурово, настъргано на ренде. Хапвайте по една грудка дневно.

билки за диабет

За да поддържате нормални нивата на кръвна захар, може да използвате билки за диабет

Други растения, които съдържат вещество, подобно на инсулин чесънът и лукът. Включвайте често тези продукти в своето меню и ги яжте необработени термично, за да има ефект. Бобовите растения също са много полезни при захарна болест.
Друга от популярните билки за диабет е черната боровинка. В листата и плодовете тя съдържа специфично вещество, наречено миртилин, което помага за усвояването на глюкозата и понижава нивото на кръвната захар. Синята боровинка също е много полезна сред полезните билки против диабет.
Други билки против диабет са корени от глухарче, девесил, цикория, репей и жаблек. Студени настойки или спиртен извлек от тях помагат да се нормализира нивото на кръвната захар. Диабетно болните могат да ядат глухарчето и в пресен вид под формата на салата. Полезни билки за диабет са още имелът, копривата и женшенът. Освен това за снижаване на кръвната захар помагат много и здравецът и индришето, от които може да си правите отвари или да хапвате по една прясно листо сутрин на гладно.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *