Беше регистрирано ново земетресение в Перник

Земетресение с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер разлюля Перник

От Европейския Средиземноморски сеизмологичен център съобщиха, че вчера са регистрирали земетресение, което се намира на 25 километра югозападно от София и на 4 километра югоизточно от Перник.

Земетресение 2,5 по Рихтер беше регистрирано днес в Перник

Земетресението е било с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер и е усетено на територията близо до епицентъра, а именно в Западна и Югозападна България. Трусът бил с дълбочина 10 километра, което го причислява към т.нар. плитки земетресения, които по принцип са най-разрушителни.

За щастие няма данни за жертви и материални щети. В Перник и околностите обстановката е спокойна, а хората са продължили обичайния си дневен режим.

В такива моменти паниката е най-лошия съветник предупреждават специалистите. До колко обаче човек може да запази спокойствие е много трудно да се каже предвид и това, което се случва при съседните на нас държави.

Така например вчера от Европейският Средиземноморски сеизмологичен център регистрираха и земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер. Трусът е бил усетен на територията на Източна Турция. Епицентърът на земетресението е бил на 42 км югоизточно от град Ерджиш, провинция Ван, на 36 км североизточно от град Ван. До момента и там няма данни за пострадали.

Специалистите съветват да бъдем спокойни, а междувременно всички ще се надяваме да няма повече земетресения нито у нас, нито в съседите ни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Беше регистрирано ново земетресение в Перник

  1. Вие сигурно сте най най малоумният сайт съществувал някога , трус от 2,5 по скалата на Рихтер дори не може да се нарече земетресение , ежедневно навсякъде по света има такива трусове , само плашите хората с вашите глупости.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *