Храни, богати на бета каротин, предпазват от рак и бързо стареене

Дефицит на бета каротин в организма може да доведе до рак, бързо остаряване и опасност от слаб имунитет

Бета каротин е важен микроелемент за човешкото тяло и неговата липса може да застраши организма от развитие на рак, по-бързо остаряване на клетките и слаба имунна система.
Бета каротинът представлява провитамин А съединение, което може да се преобразува в тялото в ретинол – активна форма на витамин А. Бета каротин всъщност е естествен пигмент, който произвежда цветове в оранжево и жълто и поради тази причина повечето от съдържащите го храни са в тези цветове.
Освен че предотвратява липсата на много важния за човека витамин А, бета каротин е мощен антиоксидант, който повишава имунитета и предпазва от стареене на клетките.

каротин

Дефицит на бета каротин в организма може да доведе до рак, бързо остаряване и опасност от слаб имунитет

Той помага много успешно в борбата с рака, като защитава клетките на тялото от щетите, причинени от свободните радикали.
Бета каротин има способността да организира и подтиква към правилна клетъчна комуникация. Ако това не се прави, това може да се окаже една от причините за прекомерното нарастване на клетките – състояние, което в последствие води до рак. Бета каротин се препоръчва на жени, които искат да заченат и да родят здрави бебета, тъй като той има важно участие при репродуктивността на жените.
Трябва да знаете, че бета каротин трябва да се приема при наличието на полезни мазнини и едва тогава той разгръща своята здравословна сила. Така че ако спазвате диета, бедна на мазнини, нищо чудно бета каротин да не може да се усвои и просто да преминава през организма транзитно.
Хора, които пушат, имат повече необходимост от храни, богати на бета каротин, тъй като никотинът го унищожава. Вредните мазнини като маргарин и други ненаситени мазнини също така намаляват усвояването на бета каротин.
Бета каротин се съдържа в различни храни, като моркови, сладки картофи, тиква, зеле, спанак, ряпа, пъпеш, броколи, маруля. Подправки и билки, съдържащи бета каротин са жълт кантарион, прясна мащерка. Когато ги консумирате, гледайте те да не са прекалено обработени, а да са приготвени на пара и не забравяйте да ги овкусявате с полезни мазнини като зехтин или шарлан, за да могат да се усвоят от организма.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Храни, богати на бета каротин, предпазват от рак и бързо стареене

 1. Лекът за всички видови рак (Dr. Hulda Clark)
  Таблица за удобно отбелязване на дозите и деня

  Орехова тинктура Пелинови капсули
  (200-300 mg пелин всяка) Карамфил капсули (около 500 mg всяка)

  ДЕН Капки _ 1 път дневно, преди ядене.
  Разтвори в чаша вода.
  Сърбай я на празен стомах, преди ядене. Капсули _1 път дневно на празен стомах, преди вечеря, с вода. 1 доза е = на ½ ч.л. сухи листа на прах (прясно смeлени) Капсули _3 пъти дневно преди ядене, с вода
  1 доза е = на 1/3 ч.л. (прясно смелен карамфил – подправка)
  1 1 капка в чаша вода 1 доза = на ½ ч.л. 1/3 ч.л., 1/3 ч.л., 1/3 ч.л.
  2 2 капки в чаша вода 1 доза = на ½ ч.л. 2/3 ч.л., 2/3 ч.л., 2/3 ч.л.
  3 3 капки в чаша вода 2 дози = на 1 ч.л. 1 ч.л., 1 ч.л., 1 ч.л.
  4 4 капки в чаша вода 2 дози = на 1 ч.л. 1 ч.л., 1 ч.л., 1 ч.л.
  5 5 капки в чаша вода 3 дози = на 1.5 ч.л. 1 ч.л., 1 ч.л., 1 ч.л.
  6 2 ч. л. в чаша вода,
  сърбай я на празен стомах, преди ядене в разстояние на 15 минути (ако тежиш над 68 кг. вземи 2.5 ч. л., ако си над 90 кг. вземи 3 ч. л.) 3 дози = на 1.5 ч.л.

  1 ч.л., 1 ч.л., 1 ч.л.
  7 По-нататък се взимат по 2 ч. л. в чаша вода, 1 път седмично, в продължение на 1 година. 4 дози = на 2 ч.л. 1 ч.л., 1 ч.л., 1 ч.л.
  8 4 дози = на 2 ч. л. 1 ч.л., 1 ч.л., 1 ч.л.
  9 5 дози = на 2.5 ч.л. 1 ч.л., 1 ч.л., 1 ч.л.
  10 5 дози = на 2.5 ч.л. 1 ч.л., 1 ч.л., 1 ч.л.
  11 6 дози = на 3 ч.л. 1 ч.л.
  12 6 дози = на 3 ч.л. По нататък се взимат 3 дози наведнъж, 1 път седмично, в продължение на 1 година.
  13 2 ч.л. в чаша вода 7 дози = на 3.5 ч.л.
  14 7 дози = на 3.5 ч.л.
  15 7 дози = на 3.5 ч.л.
  16 7 дози = на 3.5 ч.л.
  17 По нататък се взимат 7 дози наведнъж, 1 път седмично, в продължение на 1 година.
  18 3 дози
  От този момент вече няма нужда да спазваш стриктно графика. Вместо това избери си ден от седмицата в който да взимаш всичките съставки от анти паразитната програма. Продължавай по превантивната антипаразитна програма за неограничено време с цел избягване на по-нататъшно повторно заразяване.
  ПРЕВАНТИВНА АНТИ-ПАРАЗИТНА ПРОГРАМА
  ТИ ВИНАГИ ПРИХВАЩАШ ПАРАЗИТИ! ПАРАЗИТИТЕ СА НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО ТЕБ! ТИ ГИ ХВАЩАШ ОТ ДРУГИ ХОРА, ТВОЕТО СЕМЕЙСТВО, КЪЩАТА, ЖИВОТНИТЕ, НЕДОБРЕ СГОТВЕНО МЕСО, НЕСВАРЕНИ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ.
  Аз вярвам, че главния източник на чревния метил са недостатъчно сготвените месо и млечни продукти. Веднъж заразени ние може да ги разнасяме и “подаряваме” без да подозираме. Членовете на едно семейство почти винаги споделят еднакви паразити. Ако един човек развие рак, вероятно е и другите да имат същия чревен метил. Те трябва да обезпаразитят себе си също.
  Прави това веднъж седмично. Може да взимаш следните по различно време на деня или заедно:
  1. Орехова тинктура: 2 чаени лъжици на празен стомах, например преди ядене или лягане.
  2. Капсули с пелин: 7 капсули (200-300 mg пелин всяка) наведнъж на празен стомах
  3. Карамфил: 3 капсули (около 500 mg всяка) веднъж на ден, на празен стомах.
  4. Орнитин (ако има нужда)
  АНТИПАРАЗИТНА ПРОГРАМА ЗА ДЕЦА
  Децата следват същата програма както за възрастни до ден 5. На шестия ден вместо 2 чаени лъжици, вземат:
  ВЪЗРАСТ КОЛИЧЕСТВО Niacinamide
  Под 6 месеца ¼ ч.л. 50 mg
  От 6 месеца до 5 години ½ ч.л. 50 mg
  От 6 до 10 години 1ч.л. 100 mg
  От 11 до 16 години 1½ ч.л. 500 mg
  Niacinamide (не niacin) се използва за да помогне на детоксифицирането на алкохола втинктурата. Може да го раздробиш и го сложиш в лъжичка с мед, ако е нужно.
  Дори и при факта, че антипаразитната програма е благотворна за деца, които имат тенденцията да прихващат паразити по-често от възрастните, тя не трябва да се продължава като превантивна заради съръджанието на алкохол. Обезпаразитявайте децата 2 пъти годишно или когато са болни.
  В случай на детски рак обаче много по-енергийни мерки трябва да се вземат. Дозите трябва да се увеличат докато жизнеността се подобри, до 16 ч.л., ако трябва.
  Пелин и Карамфил. Увеличете дозата с един ден всяка година. Например 4 годишно ще следва програмата за възрастни до четвъртия ден и после спира. Отново, не се препоръчва за деца да бъдат на превантивни дози от пелин и карамфил. Взимайте ги когато правите годишното обезпаразитяване или когато са болни.[следва глава за обезпаразитяване на домашни животни, които са главен източник на паразити във вкъщи.]

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *