При миома помага лековитото конопено семе

Едно от природните средства при миома е лековитото конопено семе

Когато е поставена диагноза миома и тя е все още с малки размери, може да се приложат някои природни средства. При много жени е имало полза от алтернативните природни лекове. Едно то тях е лековитото конопено семе, а други са билката турта, петопръстен очеболец, невен и други. Към билковата терапия обаче трябва да се добави и диета подходяща за болестта.

Лековитото конопено семе при миома може да ви е от полза

Лековитото конопено семе при миома може да ви е от полза

Диетата трябва да бъде подбрана така, че да включва храни, които да съдържат вещества, които могат да уравновесят баланса на хормоните. Освен билките и храните могат да се ползват и такива, които усилват имунната система. Едно от природните средства препоръчани за усилване на изтощена имунна система, подходящо и при миома е мравченото дърво, то притежава такива лечебни свойства. Ако има генетично увреждане на хормоналния баланс, то това няма да помогне.

От лековитото конопено семе може да се направи отвара с 1 супена лъжица в 300 мл вряща вода, в която трябва да кисне 2 часа и е готово за ползване. Прецедете и приемайте по 1 чашка за кафе 3 пъти за деня, преди ядене. Пие се за време от 2 седмици.

Освен конопено семе може да се прави и отвара от билката турта и невен смесени заедно.

Билкова комбинация от цветове невен, влачещ очиболец и слез, от всяка по 50 г. Тези 3 билки се смесват добре и се слагат 2 чаени лъжици в 400 мл  вода. Употребява се също по 3 пъти дневно по чашка за кафе 1 час преди да започнете да се храните.

По отношение на храненето трябва да се ползват храни богати на инозитол, който е витамин В 8. На него са богати бобовите храни. Инозитолът помага в нормализирането на баланса на хормоните, за което се и използва. Той помага и за отслабването като топи излишните килограми.

Добре е страдащите от миома да се хранят с пълнозърнести храни като овесени ядки, жито и други. Полезни за морковите, цитрусовите плодове и други богати на витамините С и А.

Една доста полулярна подправка с лечебните си свойства да предизвиква апоптоза в раковите клетки е куркумата. Съдържащият се в него куркумин е способен да спре размножаването на клетките на доброкачествения тумор лейомиома.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “При миома помага лековитото конопено семе

  1. "Диетата трябва да бъде подбрана така, че да включва храни, които да съдържат вещества съдържащи вещества, които могат да уравновесят баланса на хормоните. Освен билките и храните могат да се ползват и такива, които усилват имунната система. Едно то средствата препоръчани при миома е мравченото дърво, то притежава такива лечебни свойства." . Кой некадърник се е напънал да я напише толкова неграмотно?!И да не се приемат съветите като панацея-много познати са ползвали тези съвети и пак са минали под ножа.Като ти е генетично нарушен хормоналният баланс, иди го оправяй по този начин.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *