4 чудни маски за проблемна кожа на лицето

Проблемна кожа на лицето може да успокоите с няколко много ефикасни и лечебни маски, които ще ви помогнат

Понякога и в повечето случаи кожата ни не е това, за което си мечтаем – с разширени пори, зачервена, суха или пък мазна, с младежки пъпки или без никакъв живот в нея. Проблемна кожа на лицето не е проблем само на тийнейджърите, но и на всички хора. Затова има и някои маски, които могат да ви помогнат да възвърнете бляскавия и прекрасен вид на своята кожа и то само с малко усилия.
Може бързо и лесно да си приготвите при проблемна кожа на лицето една много интересна маска с кисело мляко и мед. И в двата продукта има множество антиоксиденти, които връщат добрия вид на лицето. В чашка сложете две лъжички кисело мляко и една лъжичка мед, разбъркайте добре и нанесете на лицето. Стойте така 15 минути и после изплакнете с хладка вода.

проблемна кожа на лицето

Проблемна кожа на лицето може да успокоите с няколко много ефикасни и лечебни маски, които ще ви помогнат

Друга много ефикасна маска за проблемна кожа на лицето е с овесена каша. Може да си направите овесена каша на закуска и да оставите съвсем малко от нея, за да третирате с нея лицето си. Нека маската стои около 15 минути, след което изплакнете.
Съчетанието на мед и ябълки е една от най-добрите маски при проблемна кожа на лицето. Ябълката се настъргва и се смесва с една лъжичка мед, нанесете и стойте така около 10 минути, след което изплакнете с хладка вода.
Друга много ефикасна маска за проблемна кожа на лицето е тази с жълтък от яйце. Това е продукт, който е пълен с витамин А – витаминът, който поддържа кожата в перфектно състояние. Вземете едно прясно яйце и отделете жълтъка от белтъка. Разбъркайте жълтъка и с помощта на тампон нанесете директно върху кожата на лицето. Преди това е хубаво да направите една пилинг маска, за да отпушите всички пори. След като намажете жълтъка, стойте с него около 15-20 минути и после изплакнете внимателно лицето.
Направете си тези 4 маски за проблемна кожа на лицето и ще видите как ще засияете.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *