7 правила срещу запечен стомах

Срещу запечен стомах трябва да следвате тези 7 правила и може да се простите с проблема

Запечен стомах е проблем, който тормози доста хора.

Освен дискомфорт запекът може да предизвика и някои опасни здравословни проблеми. Затова следвайте тези 7 правила и ще противодействате на заинатилия се запечен стомах.

запечен стомах

Срещу запечен стомах трябва да следвате тези 7 правила и може да се простите с проблема

На първо място – пийте повече вода. Водата е тази, който изчиства червата, стомаха и всички органи.

Тя придава обем на екскрементите и добавя течност в дебелото черво, което омекотява и подпомага тяхното придвижване и изхвърляне.

На второ място при запечен стомах се движете. Движението помага на стомашните мускули да се свиват и на храната по-бързо да преминава през червата.

Третото правило е да прегледате какви медикаменти приемате. Някои лекарства като антидепресанти, обезболяващи или такива за кръвно налягане причиняват запечен стомах.

Следващото правило е да ходите по голяма нужда само когато наистина ви се ходи. Същевременно ако почувствате повик за изхождане, не пропускайте момента, защото това води до запек.
Следващото правило при запечен стомах е да ядете повече фибри – повече плодове и зеленчуци, както и бобови растения.

При запек може да пробвате да оправите проблема и с билки. Най-полезните в случая са корен от женско биле, кора от зърнастец или корен от ревен.

Седмото правило при запечен стомах е да ядете ферментирали храни като кисело зеле, кисело мляко и др.

Ако не можете да си ги набавяте, пийте пробиотици.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

5 коментара по “7 правила срещу запечен стомах

  1. Единственото, което ми помага в такива ситуации е Натуралакс. Спазвала съм какви ли не диети и правила, но при мен проблема беше по-тежък и единствено Натуралакс успя да ме очисти.

  2. от изцяло натурални съставки е- алое,мента, листа от американски орех. много добре действа.

  3. Причината за запичането е в неправилното хранене, колкото и да звучи изтъркано и клиширано. Храната прави лицето на човека. Когато се сблъсках с този сериозен проблем, споделяйки тук и там се оказа, че голяма част от познатите ми имат същия проблем и то от години. Свикнали с него и обикновено са на разхлабващи билкови или друг вид лекарства. Лесно и неангажиращо. Пробвах билки, хапчета, като не промених начина си на хранене. Увеличих водата, но отново резултата беше частичен и за моите изисквания абсолютно недостатъчен. Видях се в чудо. Рекламирани билки, които едва ли не вършат чудеса при мен резултата бе нисък. Започнах да ставам мързелива, да ми се спи, да ме болят ставите, главата, получих сърцебиене, световъртеж. Върнаха ми се стари заболявания, за които бях забравила. Ходих на кабинет „Дар“, където ми предписаха хранителна добавка розарон. Трябваше да давам на месец около 40/50 лв. само за този проблем, отделно за другите констатирани, за които също ми предписаха хранителни добавки. За всеки здравословен проблем и хранителна доавка. Ако имате четири належащи проблема сметнете горе-долу за какви суми иде реч на месец само за такива добавки. Около 200 лв., може и повече. Но нито дума за начина на хранене. Говори се за за изворната вода, но за вредата от тестените изделия произведени с подобрители, нито дума. И разбира се се наблегна на това как мозъка ни утре не познава. Трябва сега, днес да се предприемат мерките с хранителните добавки. Не мога да отделям по 150-200 лв на месец за вълшебните и толкова моделни хранителни добавки, защото взимам 400 лв. заплата, имам малко дете и месечни сметки за плащане. От години знаех за огромната вреда от ежедневната консумация на тестени изделия с мая. Дори има книжка за вредата от маята върху нашето здраве. Преди повече от една седмица спрях да приемам хляб и всякакви тестени изделия с бяло брашно и с мая и набухватели. Купих си многозърнесто брашно от диетичен щанд в един магазин, прибрах се вкъщи и замесих всичкото брашно на малки питки
    без мая и без сода, с мляко и яйце. Изпекох ги на ел. фурна, поставих ги в пликче и до днес имам още една питка. Питките не се развалиха, както купения хляб за три дни мухлясва. На четвъртия ден след консумацията на тези многозърнести прости питки започнах да изчиствам червата си както преди да се появи този проблем. За една седмица отказ от мая и консерванти, перисталтиката ми заработи нормално. Тук трябва да подчертая, че избягвам сладкиши и всякакви тестени изделия от магазина. Консервирани храни също ограничавам. Не консумирам месо от 19 години. Заместих ориза и фидето с булгур. Лесно е. С един килограм хубаво брашно се правят питки за почти цяла седмица, защото те са хранителни и човек не консумира големи количества. Чудя се, защо хората сме устроени да търсим хапчета, с които да си решим проблемите, а не сме готови да променим минимална част от ежедневието си, за да започнем бавно, но сигурно да закрачваме към правилното място, а именна да се върнем към кухнята на дедите ни. Да задгърбим всичко комерсиално, което ни се предлага по магазините и да отделяме повече време да приготвяме простички, но стойностни храни за семейството си. Сега има висша кулинария. Отново се питам, колко хора могат да си го позволят и дали изобщо е нужно да се стремим към нея. Аз лично избирам да се връщам към корените си! Това ми даде отново самочувствие, че мога да бъда здрава и пълноценна.

  4. Статията буквално ме втрещи с третото си правило. Няма нужда да преглеждам списъка с лекарствата, които пия, за да кажа, че приемам четири различни медикамента, три от които в едно хапче, против високо кръвно налягане. Естествено, те са ми предписани от лекар и както би трябвало много добре да знаете, това са животоспасяващи лекарства. Знам, че 2 от тях имат и обезводняващ ефект. Да не би да съветвате останалите хипертоници и мен да си спрем лекарствата, за да се преборим със запека?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *