Дете пострада от китайска стока

Случаите на изгаряне с китайско лепило станаха два

Момиче на 12 години от София се изгори с китайско лепило, пише агенция БЛИЦ. Вестник „Телеграф” съобщава за случилото се с ученичката, за което са научили от бабата на момичето – Таня Борисова. Преди дни БЛИЦ съобщи за подобен инцидент с жена от Монтана. И в двата инцидента изгарянето е станало с китайско лепило „Нейл глу“. При първия инцидент жената се е оплакала от изгаряне по ръцете с лепилото. То е било от втора до трета степен, пострадали са пръстите й.

Дете пострада от китайско лепило

Дете пострада от китайско лепило

От здравната инспекция в Монтана съобщиха, че в споменатото лепило се съдържа известно количество цианоакрилат, който предизвиква изгарянето и е  токсичен. Можел да изгори даже дърво и кожа.

Бабата на ученичката споделя, че тя е купила лепилото за 2,40 лв. в „Овча купел”. У дома си намазала ноктите и започнала да получава изгаряне по пръстите на ръцете, уплашила се и скочила, а лепилото се е разляло по дрехите й като я изгорило по кожата й и се образували мехури. С вода не се измивало. Лепилото е направило дупки по кожата на дивана и по паркета.

Детето е заведено за лечение в Пирогов в Клиниката за изгаряне, където целия персонал се събрал да види какво се е случило. Сега тя трябва да ходи 10 дни последователно, за да й пукат мехурите по изгорената кожа, а лечението й струва 70 лева.

Майката на пострадалата е купила 3 броя лепила с фактура и го е занесла за изследване, а от комисията за защита на потребителите й обещали, че до един месец от Министерството на здравеопазването ще вземат отношение за спиране и изземване на стоката от магазините.

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Дете пострада от китайска стока

  1. Аз също се изгорих, как може да продавате такива лепила? Продавайте си ги на китай! НЕЩАСТНИЦИ! Сега кръка ми е изгорен, но за щастие е малък инцидент!

  2. Моя приятелка купи същото лепило и по невнимателност получи изгаряне по ръцете и краката, останаха и жестоки белези! Този продукт трябва да се спре от продажба! Хора и деца рискуват живота си, купувайки го! Моля Ви, прекратете по някакъв начин доставките на тези китайски боклуци в България! Не виждате ли че китайците ни пробутват евтината и некачествена стока на нас ГЛУПЦИТЕ! Потресена съм!

  3. то си пише цианакрилат
    за незнаещите
    това си е секундно лепило, …здраво при това, ама вие простите гъски ще си лепите ноктите с него

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *