Помогнете си с билки при абсцес

Основното лечение на абсцес е при зъболекаря, а билките могат да помогнат за допълнително лечение

При навлизане на микроорганизми във венеца се образува абсцес, който се нарича още и гнойник, защото представлява гнойно образувание. Обикновено микробите нахлуват през разваления зъб. Най-честата причина, затова е зле пломбиран зъб, в който процеса на гниене продължава, неизчистено място след вадене на зъб, навлизане на болестни вещества от главата към венците, пиорея и други.

Помогнете си с билки при абсцес

Помогнете си с билки при абсцес

Ако не се лекува навреме абсцесът, може да доведе до усложнения, гнойта може да се разнесе от кръвта към други органи из тялото като бъбреците например и да причини заболяване в тях.

Признаците за абсцес са подуване и болки във венеца, може да се получи и втрисане. В такива случаи не трябва да се отлага лечение при зъболекар, за да не се получат сериозни усложнения. Състоянието може да доведе до гангрена.

Народната медицина препоръчва парни бани на болното място и на цялата глава с билков чай. Той може да бъде от лайка или от смес от разводник, урбаличе, теменуга, бяла градинска ружа, трина, слез и жълт минзухар. От тези билки се вземат по 2 супени лъжици, които трябва да сложете в 3 л вода да се варят. Когато чаят заври, болният трябва да си подаде главата над парата и да стои колкото може с отворена уста и да вдишва парите.

След като се изпоти, може да направи и бани на краката като се редуват гореща със студена вода. Също е добре да направи и коремна баня за 10-20 минути с 25-30 градуса вода. Ако не може да се направи парна баня, вместо нея може да се направи баня с гореща вода на долната челюст с температура 39-45 градуса и след него баня или компрес на корема.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
Лайката може да помогне при абсцес като се прави парна баня

Лайката може да помогне при абсцес като се прави парна баня

За пиене болният от абсцес може да взема отвара от слез. Две супени лъжици листа и цвят се варят в тенджера или чайник в 500 мл вода за 5 минути и се изпива количеството на 3 пъти за деня, 10 минути опреди ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *