Яжте всеки ден авокадо срещу рак на гърдата

Вкусното авокадо съдържа много полезната олеинова киселина, която намалява риска от развитие на рак на гърдата

Преди няколко години екзотичното и вкусно авокадо беше признато за един от най-полезните хранителни продукти в света. Някои дори го нарекоха суперхрана, заради изключителните му здравословни качества, полезни за човешкия организъм.

авокадо

Вкусното авокадо съдържа много полезната олеинова киселина, която намалява риска от развитие на рак на гърдата

У нас авокадо става все по-популярно, а българите свикнаха да го прибавят към салати или да си правят различни разядки с него. А е добре да го слагат повече на трапезата си, дори и по едно авокадо дневно, тъй като то, подобно на зехтина, носи само полезни неща на организма.

Сега учените разкриха, че жени, които ядат поне по едно авокадо дневно, снижават риска от развитие на рак на гърдата с над 50%. Освен множеството витамини, вкусното авокадо съдържа много полезната олеинова киселина, за която се смята, че намалява риска от развитие на рак на гърдата.

Екзотичният мазен плод съдържа огромни количества витамин А, който стопира стареенето на клетките, унищожава патогените и се грижи здравите клетки да функционират правилно като се защитават от коварния рак. Особено е полезно авокадо за жените, тъй като ги защитава от развитие на рак на гърдата – един от най-често срещаните онкологични заболявания не само у нас, но и в света.

авокадо

Вкусното авокадо съдържа много полезната олеинова киселина, която намалява риска от развитие на рак на гърдата

Любимото авокадо също така е много полезно и за очите и очния нерв, тъй като съдържа големи количества каротеноида лутеин, който предпазва от макулна дегенерация и катаракта. Ако пък искате да си набавите необходимата за деня доза фолиева киселина, е достатъчно да изядете половин авокадо. Знае се, че фолиевата киселина предпазва като щит от сърдечно-съдови заболявания.

Може да си слагате от авокадото в салатата, или пък да си го направите на гуакамоле с чесън, което прилича много на нашенското кьоополу. Но едно от най-полезните свойства на авокадото е това, че то предпазва жените от развитие на рак на гърдата. Така че хапвайте го по възможност всеки ден.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *