Аврамово дърво – мощно средство за хормонален баланс

Полезното аврамово дърво е чисто женска билка, която поддържа хормоналния баланс и помага при редица „женски” болести

Още от древността лечебното аврамово дърво е било познато като мощно женско лекарство. Преди то се е използвало да намалява сексуалното желание и е наричано целомъдрено. По-късно екстракт и отвара от аврамово дърво са се ползвали за защита, контрол и регулиране на женската полова система.

аврамово дърво

Полезното аврамово дърво е чисто женска билка, която поддържа хормоналния баланс и помага при редица „женски” болести

Използвано дълго време за регулиране на месечния цикъл и лечение на аменорея и дисменорея, аврамово дърво е играло важна роля за облекчаване на проблемите при менопауза и подпомагане на процеса на раждане. Хората през Средновековието са го ползвали и срещу кръвоизлив след раждане, а също и като помощно средство за изчистването на плацентата. Отвари от плодове и сушени части от аврамово дърво могат да се използват като бани и за лекуване на заболявания на матката.
В Западна Европа аврамово дърво и до днес остава може би най-често използваната билка за регулиране на хормоните и за облекчаване на менструални трудности при жените. Там дамите го считат за най-добрата билка за такива заболявания като фиброидни кисти на матката и ендометриоза.
Предварителните изследвания на лечебното аврамово дърво показват наличието на съединения, които са в състояние да регулират производството на женски хормони. Екстракти от растението стимулират отделянето на лутеинизиращия хормон (LH) и потискат освобождаването на фоликуло-стимулиращ хормон (FSH). Това предполага, че етеричното масло има подобен на прогестерона ефект.
Ползите от него произтичат от неговите действия върху хипофизната жлеза конкретно върху производството на лутеинизиращ хормон. Това увеличава производството на прогестерон и помага за регулиране на женския месечен цикъл. Билката аврамово дърво също може да регулира секрецията на пролактин, което помага на жени с репродуктивни проблеми.
Проучване на британски учени доказва, че при жените, които използват екстракт, отвари или хранителни добавки с аврамово дърво, се наблюдава 60% намаляване или премахване на симптомите на предменструалния синдром като тревожност, нервно напрежение, безсъние, или промени в настроението.
За да се получи ефект с приема на аврамово дърво е необходимо време, тъй като при всички билки действието се получава с натрупване, но резултатите на учените са категорични, че то е мощна женска билка, която регулира хормоналния дисбаланс.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Аврамово дърво – мощно средство за хормонален баланс

  1. Здравейте, на 17 години съм и имам болезнена менструация още от началото. Нопоследък забелязвам и засилено окосмянване по лицето. Удачно ли е в моя случай да използвам тази билка и как точно да я приемам. Ще очаквам Вашия отговор. Благодаря ви предварително!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *