Екзотичният плод акай бери топи лошия холестерол

Суперплодът акай бери се използва за отслабване и за предпазване на органицма от сърдечно-съдови заболявания

Тъмните и ароматни плодчета на екзотичния суперплод акай бери се използва предимно за отслабване и за стопяване на излишните мазнини. Но тези малки и вкусни плодове са и много здравословни. Те има способността да стопяват и да премахват натрупания по кръвоносната система вреден лош холестерол като по този начин помага за превенция срещу високо кръвно и сърдечно-съдови болести.

акай бери

Суперплодът акай бери се използва за отслабване и за предпазване на организма от сърдечно-съдови заболявания

Акай бери е плод на амазонската палма акай, който съдържа почти всички жизненоважни хранителни вещества. В плодчетата е пълно с антиоксиданти, аминокиселини, незаменими мастни киселини, фибри, протеини, растителни стероли, витамини и минерали.
У нас се продават единствено хранителни добавки акай бери, които можете да намерите в магазините за здравословни храни, аптеките и дрогериите.
Тъй като в акай бери има голямо количество омега-3, омега-6 мастни киселини, плодът намаляват нивото на холестерол в кръвта. Знае се, че тези мастни киселини са много полезни за човешкия организъм. Омега-3 мастните киселини увеличават полезния холестерол, като същевременно намаляват лошия. По този начин и приемът на акай бери понижава сърдечно-съдовия риск и предпазва от атеросклероза и исхемична болест на сърцето.
Акай бери има благоприятно влияние и върху кръвното налягане и сърдечно-съдовата система. Някои експерти убедено твърдят, че редовната консумация на плода или екстракт от него е добър помощник в борбата с високото кръвно, исхемичната болест на сърцето и аритмията.
Голяма част от хората, които си купуват хранителни добавки с акай бери го ползват предимно за отслабване. Смята се, че аминокиселините, незаменимите мастни киселини и други хранителни вещества в плода ускоряват метаболизма и изгарят калории и мазнини.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *