Ето как да се справите с няколко болестни състояния на кожата!

Болестни състояния на кожата: алергия, анална фисура, анемия, баланит

алергия

Алергия

Алергия. Тя е към храни и лекарства може да се появи с кожен обрив.

Лечение: Сърбежът се облекчава с цинков лосион. Може да се предпишат и специални препарати. Постарайте се да откриете причинителя на алергията и вземете мерки за отстраняването му. Във всеки случай е необходим съвет от лекар.

Анална фисура. Представлява цепнатина на кожата в областта на ануса. Аналната фисура е болезнена и понякога може да кърви.

Лечение: Аналната област трябва да се измива често и да се намазва с вазелин. Нужно е увеличаване на храните с влакнеста структура (зърнени храни, плодове и зеленчуци) и на течности като средство срещу запека (той е причина за засилване на болките).

Анемия

Анемия

Анемия. Недостигът на желязо в кръвта се проявява с бледност на кожата и видимите лигавици. Най-лесно това се забелязва при оглед на лигавицата на долния клепач.

Лечение: Необходимо е изследване от лекар, чрез което ще се определи причината за анемията. Възможно е да бъдат предписани таблетки, съдържащи желязо. Лекарят ще ви посъветва и за промяната в диетата. Изследването на кръвта е задължително.

Баланит. Възпаление на главичката на половия член, което се дължи на инфекция или механично дразнене (напр. от пясък).

Лечение: Препуциумът на главичката трябва да се изтегли внимателно назад и половият член да се измие добре. След това се намазва с мехлем. Тази процедура се прави два пъти дневно. Ако не настъпи подобрение, детето (мъжът) трябва да се прегледа от лекар, който може да предпише антибиотик.

Това бяха част от болестните състояния на кожата (алергия, анална фисура, анемия, баланит), но има и още много други, които ще разгледаме в други статии.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *