Мистериозна алергия – вместо косми, нокти никнат от кожата (СНИМКИ+ВИДЕО)

Американката Шанина Айсъм е единственият човек в света, страдащ от мистериозна алергия, предизвикваща появата на нокти там, където обикновено растат косми по тялото

Всички опити, да бъде излекувана 28-годишната студентка по право от необичайното заболяване, засега са неуспешни. Ходенето от болница в болница я доведе до банкрут – досега е натрупала сметки за лечение за повече от $250 000. Вече трета година американските лекари едва успяват само да стабилизират състоянието й, без надежда за пълно възстановяване.

Дори лицето на Шанина е покрито с твърдите „нокти“

Кожата на Шанила Айсъм се покрива с твърди израстъци, по вид и структура съответстващи на нокти, причиняващи постоянна болка. Всичко започва в края на 2009 г. в Мемфис, когато за лечение на астма й предписват препарат на стероидна основа. Буквално часове след първия прием я втресло, по краката й избили странни черни бучки, които бързо обхванали цялото тяло. Мистериозното заболяване първо било лекувано като екзема, после като медикаментозна алергия и дори като стафилококова инфекция, но безуспешно. Тялото й, включително главата, се покрива постепенно с подобните на нокът твърди израстъци и тя е прикована към леглото.

Кожата покрита с нокти

Едва в края на 2011г. се премества в Балтимор, където задълбочените изследвания на лекарите доказали, че по кожата й наистина растат нокти. В мястото на космените фоликули, кожата й произвежда 12 пъти повече клетки, което предизвиква кожни деформации и непоносими страдания. Въпреки че не дават гаранция за възстановяване, лекарите вече могат да контролират нейното заболяване, което няма официално наименование. Преди няколко месеца Шанина не можеше нито да стои, нито да върви, а сега вече се придвижва с бастун, пише Ню Йорк дейли нюз. Причината, поради която организмът на младата жена се разбунтува и я превърна в поредния медицински феномен, остава неразгадана. В историята на медицинската наука случаят на Шанина Айсъм е единствен, а алергията, която кара кожата вместо косми произвежда нокти, все още няма име.
Боян Петракиев

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *