Как да си приготвим алкална вода – чудото на народната медицина

Ето как можем да си приготвим алкална вода и как да я използваме

Идеалното решение, за да може да се разчита на добро здраве е да се регулира рН на организма, за да се противодейства на естествената му склонност да се подкиселява. Подготвянето на алкална вода, кога и как да се използва, за да можете да разчитате на повече ползи, отколкото тези, които са от пиенето на чиста вода. Водата е от съществено значение за живота, дори и за това, че нашето тяло е съставено предимно от вода, така че е невъзможно да се лишаваме от нея както някои хора имат странния навик да пият други напитки, но не и вода.

Как да си приготвим алкална вода – чудото на народната медицина

Как да си приготвим алкална вода – чудото на народната медицина

Наистина е необходимо да се пие най-малко два литра вода през деня, един навик, който трябва да стои над всичко и който ще повлияе много по-добре за здравето Ви като цяло. Този навик ще се бори срещу задържането на вода, което наред с другите причини за целулита, причиняващ толкова много притеснения на жените, но не само това, също ще се подобри работата на червата, която е важна за вашето здраве. Проблемът обаче е в това, че почти всичко, което се предлага, всеки ден се основава на окислителните храни, дори и тези, които са богати на полезни вещества от готвените. От това тялото е склонно да увеличава киселинността си и показателят рН се понижава, което според много учени отворя вратите на редица болести, дори и много сериозни, като например рак, който не е в перфектен баланс с рН.

Според много учени, раковите клетки ще намерят своето идеално местообитание в кисела среда, която е характерна с ниско съдържание на кислород, където те ще могат да живеят и да се размножават без проблеми, докато в алкална и богата на кислород среда или най-малко с рН в перфектен баланс, не могат да оцелеят.

От това следва, че най-доброто решение, за да можете да разчитате на добро здраве е да се регулира рН на организма, така че да се противодейства на естествената му склонност да се подкиселява. За да преследваме тази цел един от методите е да се пие алкална вода, която можете да го направите сами у дома. Нека да видим как.

Съставките са супена лъжица розова хималайска сол, 2 литра минерална вода или изворна, не от чешмата и 1 органичен лимон нарязан. Сипете водата в кана, добавете солта, разбъркайте, за да се стопи напълно, след това добавете цял лимон и оставете всичко да престои за около 10 часа, буквално за една нощ. На следващата сутрин, можете да пиете водата получена по този начин, три чаши на празен стомах. За да се подготви нова кана с алкална вода изпълнете отново рецептата.

“Фигурин

За да се коригира рН също така е възможно да се използва различен метод, за който е писано многократно. Рано сутринта, на гладно, можете да изпиете чаша чиста вода, за предпочитане топла, в която се добавя сокът на един лимон добавя, най-добрият начин да се започне денят в перфектна форма, както впрочем също съветва проф Веронеси от Италия и не само той. Той използва този метод от години. Ползите за организма ще са многобройни. В допълнение към коригиране на рН, се подобрява уринирането, храносмилането, регулира се функцията на червата, с други думи, той помага на организма да се справи по най-добрия начин с киселинността.

Ползите от пиенето на алкална вода

Ползите от пиенето на алкална вода

Лимонът е мощен алкализиращ, както и цитрусовите плодове като цяло, и други храни. Не забравяйте, че след като сте изпили тази вода с лимон, винаги е най-добре да се изплакнат зъбите, защото лимонената киселина може да повреди на емайла и да руши красивите зъби. Ползите от пиенето на алкална вода, или топла вода със сока от един лимон са очевидни, така че просто се опитайте да ги реализирате.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *