Против рак и диабет яжте повече алкални храни

Повече алкални храни в хранителния режим се грижат за здравето и запазват ниска киселинност на тялото

За да запазите така важния за организма алкално-киселинен баланс, трябва да ядете повече алкални храни. Това са храни, които имат ниско съдържание на киселинност и са много полезни за човека, тъй като предпазват от рак и диабет тип 2.
Полезните алкални храни неутрализират киселините, натрупани в тялото, като по този начин балансират нивото на pH в човешкото тяло. А когато се натрупа прекалена киселинност в тялото, се получава т.нар. ацидоза, която предизвиква такива опасни болести като рак, диабет тип 2, затлъстяване, депресия, гастрит, язва, метаболитен синдром и др. За правилното функциониране на организма pH трябва да поддържат нива от 7.35 и 7.45.

алкални храни

Повече алкални храни в хранителния режим се грижат за здравето и запазват ниска киселинност на тялото

Най-голям процент алкалност дават на организма зеленолистните зеленчуци. Спанак, аспержи, авокадо, целина, броколи, чушки, аспержи, маруля, лук, карфиол, грах, червено зеле и моркови са с ниско съдържание на киселинност.
Алкални храни са още лимоните, лайм, домати, ревен и грейпфрут. Някои ядки, семена и зърна, също са ниско киселинни. Бадеми, тиквено семе, слънчоглед, сусам и леща са много полезни алкални храни, които могат да се ядат за баланс на киселинността. Полeзните масла като ленено, конопено, кокосово, зехтина и маслото от авокадо и иглика също са алкални храни, които премахват възпаленията в клетките, причинени от прекалено киселинната храна.
Според известни лекари и учени повечето съвременни болести са причинени именно от прекалената киселинност, съдържаща се в организма. Затова те призовават хората да ядат повече алкални храни, за да балансират организма си и да избегнат опасните болести.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *