Полезните алкални храни пазят от рак

Ако менюто ви съдържа повече алкални храни, киселинността на тялото е по-ниска и така се предпазвате от десетки болести

Киселинната среда в организма предизвиква възпаления, а те от своя страна водят до тежки заболявания като артрит, подагра, диабет тип 2, затлъстяване, депресия, гастрит, язва, метаболитен синдром, високо кръвно, та дори и рак. Ако обаче хранителният ви режим съдържа повече алкални храни, киселинността на тялото е по-ниска и така се предпазвате от тези опасни и дори смъртоносни болести.
Всички вече са чували за важния алкално-киселинен баланс на тялото, който ако се наруши, може да доведе до множество здравословни проблеми. За да го запазите, трябва да се храните с повече алкални храни. Това са храни, които имат ниско съдържание на киселинност и са много полезни за човека, тъй като предпазват от рак и диабет тип 2.

алкални храни

Ако менюто ви съдържа повече алкални храни, киселинността на тялото е по-ниска и така се предпазвате от десетки болести

Полезните алкални храни неутрализират киселините, натрупани в тялото, като по този начин балансират нивото на pH в човешкото тяло. А когато се натрупа прекалена киселинност, се получава т.нар. ацидоза, която предизвиква куп опасни болести. Киселинните храни са хлябът и хлебните изделия, месото, тютюна, алкохола, кафето, захарта, въглехидратните храни като картофи, ориз.
За правилното функциониране на организма pH трябва да поддържат нива от 7.35 и 7.45.
Най-голям процент алкалност дават на организма зеленолистните зеленчуци. Спанак, аспержи, авокадо, целина, броколи, чушки, аспержи, маруля, лук, карфиол, грах, червено зеле и моркови също са алкални храни, които има т ниско съдържание на киселинност.
Алкални храни са още лимоните, лаймът, доматите, ревенът и грейпфрутът. Някои ядки, семена и зърна, също са ниско киселинни. Бадеми, тиквено семе, слънчоглед, сусам и леща са много полезни алкални храни, които могат да се ядат за баланс на киселинността. Полeзните масла като ленено, конопено, кокосово, зехтина и маслото от авокадо и иглика също са алкални храни, които премахват възпаленията в клетките, причинени от прекалено киселинната храна.
Според известни лекари и учени повечето съвременни болести са причинени именно от прекалената киселинност, съдържаща се в организма. Затова те призовават хората да ядат повече алкални храни, за да балансират организма си и да избегнат опасните болести.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *