Лесен начин да запазите важния алкално-киселинен баланс

За човешкия организъм е много важно постигането на алкално-киселинен баланс, за да стоят болестите надалеч

Има начини да поддържате особено важния за човешкия организъм алкално-киселинен баланс, но за целта трябва да внимавате с какво се храните. Учените отдавна откриха, че киселинността на организма създава опасност от развитието на десетки болести, като може дори да доведе до образуването на ракови клетки. Затова е хубаво да ядем повече алкални храни, които да балансират киселинността на организма.

алкално-киселинен баланс

За човешкия организъм е много важно постигането на алкално-киселинен баланс, за да стоят болестите надалеч

Съвети и специална, изработена заради това диета, е изработел хомеопата д-р Пламен Кьосев, който от години работи в Москва. Самият той се разболява от рак именно заради неправилното си хранене и нарушаването на важния алкално-киселинен баланс. Неговият хранителен режим е основан на богатия опит, който той има. Той дори има написана книга за билките и здравословното хранене, издадена на руски език.

 

алкално-киселинен баланс

За човешкия организъм е много важно постигането на алкално-киселинен баланс, за да стоят болестите надалеч

През последните години д-р Пламен Кьосев работи върху проучване за алкално-киселинния баланс на организма. Според доктора той е изключително важен за дълголетието и здравето. Затова той съветва хората да следват един изключително прост режим на хранене, който ще им осигури желания баланс.

“Фигурин

За да запазите крехкия алкално-киселинен баланс, сутрин трябва да се консумират повече плодове, на обяд се ядат повече зеленчуци, а след 16 до 20 часа може да се консумира месо. Например сутрин може да се изяде един банан, ябълка или портокал, на обед филия пълнозърнест хляб със салата, а вечер – печено или варено месо, съчетано със зеленчуци.

Това са основните три неща, които трябва да следва, когато става въпрос за храненето. Освен за физиката, хората трябва да обърнат внимание и на мислите и чувствата си. Ако човек цял живот е кисел или ядосан на нещо, дори храната няма да му помогне да бъде здрав. Затова докторът съветва хората да гледат по-леко на живота, да се радват на дребните неща и да не се ядосват за глупости, защото това вреди много на целия организъм.

Така че храненето, двигателната активност и добрите мисли могат много дави помогнат да поддържате важният за човешкото тяло алкално-киселинен баланс.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *