Алое вера срещу старостта, излишните килограми и опасните болести

Ползвайте полезното растение алое вера като антибактериално, антигъбично и антивирусно средство

Сигурно вече няма човек, който да не е чувал за полезните и здравословни качества на алое вера.

Лечебното растение притежава силно антибактериално, антигъбично и антивирусно действие, което преборва всякакви инфекции, рани и болести. Алое вера успокоява кожата, хидратира я, подхранва я, стимулира регенерацията на кожните клетки и забавя процеса на нейното стареене. Освен външно, алое вера се приема и вътрешно.

алое вера

Ползвайте полезното растение алое вера като антибактериално, антигъбично и антивирусно средство

Неслучайно алое вера е признато за едно от най-мощните природни лекове, защото съдържа многобройни полезни вещества, които го правят незаменим помощник в борбата с различни заболявания.

Растението е богато на витамините А, С, В1, В5, В6 и В12), а така също на незаменими аминокиселини, ензими, антрактини, полизахариди и мастни киселини. В алое вера има множество минерали като калций, мед, фосфор, магнезий, калий, цинк, желязо, натрий и др.

Едно от неговите свойства е, че е ефективно средство за прочистване на стомашно-чревния тракт. Редовната му употреба може да снижи риска от поява на рак на дебелото черво.

Алое вера подпомага цялостното прочистване на организма и изхвърлянето на свободните радикали, които имат вредно въздействие. Освен това, алоето отстранява токсините в кръвта и подобрява кръвообращението.

Освен това, алое вера има способността да намалява нивата на кръвната захар и да потушава всякакви възпалителни процеси в кръвта, ставите като по този начин помага при диабет, артрит. Освен това растението може да намалява и холестерола и предотвратява болести на сърдечно-съдовата система.

Ако страдате от диабет, алое вера ще ви помогне да подобрите цялостното си състояние. За целта трябва да приемате сок от алое вера в рамките на 3 месеца.

Ако страдате от излишни килограми, на линия е алое вера, което ще ви помогне да редуцирате теглото си.

Може сами да си приготвите рецепта, в която шест листа от алое вера, един лимон, шепа сушени кайсии и малко мед. Всичко това се пасира в блендер и се съхранява в хладилника. Всеки ден преди ядене се взимат по 3 супени лъжици от така приготвената смес.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *