Победете неприятната ангина с народни рецепти

Народни рецепти за ангина ще ви помогнат да преодолеете неприятната болки в гърлото

Ако имате болка в гърлото и сливиците ви са се зачервили, имате кашлица и прегръщате затруднено, то най-вероятно сте пипнали ангина. Тя представлява остро възпаление на сливиците и се причинява от простуда, вдишване на студен въздух или попадане на микроби в гърлото.
Ангина се характеризира с налепи по сливиците, дразнене и парене в гърлото, затруднено преглъщане, увеличени лимфни възли на шията, главоболие, повишена температурата и предразняване на гласа, трудности при дишането, болки в ушите и лош дъх, мускулни и ставни болки.

ангина

Народни рецепти за ангина ще ви помогнат да преодолеете неприятната болки в гърлото

Особено опасна е гнойната ангина, която поддържа много висока температура, отпадналост, невъзможност от преглъщане на храна и вода.
Има много ефикасно народни рецепти за лечение на ангина, които може да ползвате.
Един от тях е с прясно изцеден лимонов сок, който да изливате директно върху гърлото или да топите памук в него и да мажете с него гърлото си три пъти дневно.
Гаргара със солена вода също лекува ангина. В чаша вода поставете чаена лъжичка готварска сол. Правете с тази смес гаргара 4-5 пъти дневно. Универсален лек срещу ангина е чай от лайка, подсладен с мед и лимон, който трябва да пиете не горещ, а топъл – 4-5 пъти дневно.
Сварява се половин литър мляко, в което пуснете супена лъжица градински чай. Пие се по една чаена чаша от тази течност сутрин и вечер.
Друга известна рецепта при ангина е с прополис. Взима се бучка от него с големината на грахово зърно и се поставя под езика, където може да стои цял ден.
За гнойна ангина помага да разбъркате един белтък с 6 чаени лъжички пудра захар и да долеете със сока на един лимон. Взема се по една чаена лъжичка три пъти дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *