Пречистване на черния дроб и жлъчката с английска сол

С английска сол може да направите детоксикация на черния дроб и жлъчката по един много популярен метод

Много хора познават известната английска сол като мощно изчистващо средство на организма.

Тази сол, чието химическо наименование е магнезиев сулфат, е естествен минерал, който има редица полезни свойства, като служат за оздравителни процедури на човешкото тяло.

Полезната английска сол е много популярно средство за детоксикация и прочистване на стомашно-чревния си тракт и при спазване на определен режим с нея се постига отслабване, тъй като пречистеният организъм работи на пълни обороти и метаболизмът се засилва.

Все пак с английска сол не бива да се прекалява и трябва да се приема по-рядко, тъй като може при по-честа употреба да доведе до някои здравословни проблеми.

английска сол

С английска сол може да направите детоксикация на черния дроб и жлъчката по един много популярен метод

Има метод, с който чрез английска сол може да направите прословутото прочистване на черния дроб и жлъчката. Този метод е на американският доктор Хулда Кларк.

Според нейната рецепта 4 супени лъжици английска сол се разтварят в 800 милилитра вода – най-добре тя да е минерална или изворна. Този разтвор се поставя в стъклено шише и се оставя в хладилника.

Тази процедура е добре да се направи в почивен ден, когато можете да разполагате с повече свободно време. Например в петък или в събота в 18 часа трябва да изпиете 200 грама от разтвора с английска сол.

След това в 20 часа се пие втора чаша. В 21 и 45 часа се налива 100 грама зехтин екстра върджин, която се допълва със 100 грама пресен сок от лимон или грейпфрут. Цялата смес се разбива добре до получаване на бистър сок и в 22 часа тя се изпива на един път. След това трябва да се легне по гръб и да не се мърда 20 минути.

На сутринта в 8 часа трябва да се изпие 200 грама разтвор с английска сол и отново да се легне за около двадесетина минути. В 10 часа сутринта се изпива и последното количество разтвор с английска сол.

По време на пречистването не бива да се храните, а на обяд се изпива само чаша прясно изцеден плодов сок.

Ако решите да направите тази процедура, най-добре е да сте напълно здрав и да нямате някакви бъбречни или стомашни заболявания. Хубаво е да съгласувате това пречистване на черния дроб и жлъчката с английска сол и с вашия лекуващ лекар.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *