Английска сол за красота и пречистване на организма

Полезната английска сол има силни лечебни качества за пречистване на организма, отслабване и разкрасяване

Полезната английска сол, позната в медицината като магнезиев сулфат хептахидрат, има мощни лечебни качества, които водят до пречистване на тялото. Тя се използва още в козметиката и помага на хората, които искат да отслабнат.

английска сол

Полезната английска сол има силни лечебни качества за пречистване на организма, отслабване и разкрасяване

Полезната английска сол е много популярно средство за извеждане на токсините от тялото и прочистване на стомашно-чревния  тракт, а при спазване на определен режим, с нея се постига отслабване, тъй като пречистеният организъм работи на пълни обороти и метаболизмът се засилва.

Продуктът съдържа много магнезий и затова бани с английска сол укрепва костите, мускулите и цялата нервна система. Лечебната английска сол помага при ставни болки, кожни възпаления, има успокояващо, детоксикиращо и енергизиращо действие. Помага също при проблеми със стомашно-чревния тракт, подобрява апетита, храносмилането и метаболизма.

английска сол

Полезната английска сол има силни лечебни качества за пречистване на организма, отслабване и разкрасяване

Ако си правите вани с нея, кожата ви ще стане мека, гладка, хидратирана и видимо подмладена. Освен това тя помага още и при синини, крампи и отоци, тъй като подобрява кръвообръщението.

Демир бозан билки за бъбреци

Две чаени чаши английска сол се разтварят във ваната и се потапяте, а всички полезни вещества ще бъдат абсорбирани от кожата. Ваната действа разтоварващо, възстановяващо и успокояващо. Важното е да знаете, че после е хубаво добре да изплакнете тялото си.

Смес от английска сол и кокосово масло е отличен ексфолиант. Може да прибавяте от нея към своите продукти за лице и с нея може да премахвате акне и комедони. През зимата са незаменими топлите вани с английска сол за стъпалата. Така се лекуват настинки и грип много ефикасно. За омазнена коса или пърхот, може да сложите няколко лъжици английска сол в шампоана си.

Лечебният продукт се прилага и в редица диети когато е необходимо да прочистите вътрешните си органи.

Има метод, с който чрез английска сол може да направите прословутото прочистване на черния дроб и жлъчката. Измислен е от американският доктор Хулда Кларк. Според рецептата 4 супени лъжици английска сол се разтварят в 800 милилитра вода – най-добре тя да е минерална или изворна- и се приема по определена схема.

Ако решите да направите тази процедура, най-добре е обаче да сте напълно здрав и да нямате някакви бъбречни или стомашни заболявания. Хубаво е да съгласувате това първо с вашия лекуващ лекар.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *