Отслабвайте бързо и лесно с артишок

Специален антиоксидант в полезния артишок изчиства токсините от тялото и помага за отслабване

Едно от най-полезните за отслабване растения, открити от науката е полезният артишок. Той съдържа едно специално вещество, наречено цинарин, което е най-големият природен чистач на отрови и токсини от човешкото тяло.
Знае се, че чудодейният артишок е много полезно растение, което се използва за изчистване на черния дроб от всички отрови и за отслабване. Свойствата му се свързват с комплекс от биоактивни вещества, най-важното, от които е чудодейният лечебен цинарин. Той е биофлавониоид, който подпомага изчистването на токсините и отровите от клетките.

артишок

Специален антиоксидант в полезния артишок, изчиства токсините от тялото и помага за отслабване

Заради това и екстрактът от артишок подпомага дейността на отделителната система, като допринася за извеждането от организма на отпадните вещества от дейността на човешкия организъм. Малко хора знаят, че цинарин не може да се открие в нито един друг зеленчук или плод на света, освен в артишока.
Качествата на лечебния артишок като лечебна храна са също толкова силни като тези на карфиола и брюкселското зеле, именно заради веществото цинарин. Поради тези негови качества растението артишок е един от вкусните и полезни зеленчуци в диетичната кухня. Антиоксидантът цинарин стимулира отделянето на отпадъчни продукти клетките на черния дроб, оказва пикочогонно действие и ускорява процесите на извличане от организма на излишните течности и соли.
В чудодейния артишок има много фибри, калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, натрий, витамин А, В1, В2, С, белтъчини, ниацин. В състава му също така има и инулин – въглехидрат, който значително влияе върху обмяната на веществата.
Растението артишок е мощен антиоксидант, който има способността да елиминира свободните радикали, участващи в процесите на окисление на липидите в организма и предпазва от увреждане на клетъчната мембрана. От тези окислителни процеси обикновено най-силно се увреждат клетките на сърцето и черния дроб.
Лечебният артишок намалява риска от развитие на диабет тип 2 и подагра. Заради наличието на циарин, той е полезен за лечение на нарушени функции на черния дроб и жлъчката, предпазва от атеросклероза и други сърдечносъдови заболявания и е чудесно средство срещу екземи и алергии. От артишок се приготвят едни от най-ефективните продукти за отслабване, именно заради неговите незаменими свойства.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *