Как де се храните и лекувате, ако страдате от артрит

Животът с артрит е сложен и болезнен, но при правилно хранене и помощ от природата може да облекчите състоянието си

Едно от най-важните неща при хората, страдащи от артрит, е храненето. На трапезата трябва задължително да присъстват много пресни плодове и зеленчуци, а преработените и нездравословни храни трябва да се ограничат. Това помага не само ставите ви да бъдат чисти от възпаления и болки, но и да поддържате нормално тегло, тъй като натоварването при болните от артрит е много важно. Оптималното тегло е едно от нещата за предотвратяване и лечение на артрит.

артрит

Животът с артрит е сложен и болезнен, но при правилно хранене и помощ от природата може да облекчите състоянието си

Болните трябва да пият и много вода, тъй като има нужда от хидратация, за да се поддържат влажни ставите, което е залог за по-гладко движение.
Хората, страдащи от артрит, трябва да консумират храни, богати на витамин С като
шипка, червени чушки, магданоз, киви, броколи, ягоди, портокали, лимони, карфиол, чесън, грейпфрут, малини, зеле, картофи, домати, кайсии, банани, дини, праскови, ябълки, круши, различни салати.
Витамин С се грижи за възстановяване на колагена и съединителна тъкан, която намалява, когато имате артрит. Има хора, които лекуват артрит с по-големи дози – до 3000 мг на ден.
Храни, богати на витамин Е, витамин Д, магнезий също са много полезни при лечение на артрит. Омега-3 и омега-6 мазнини също са много полезни при лечение на артрит. Те действат противовъзпалително, подобрявайки здравето на костите и ставите.
Топло и студено също могат да помогне за облекчаване на болките от артрит. Използвайте топли компреси при възпаление и лед, ако настъпят внезапни обостряне и интензивна болки. Лапа от черен оман също помага много за бързо облекчаване на болката при артрит. Тя се приготвя като листата от билката се навлажнят с вода и се поставят директно върху болата става и се завържат с бинт.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Как де се храните и лекувате, ако страдате от артрит

  1. За съжаление няма лечение за артрита, само може да забавим развитието на процеса. Храня се пълноценно и си набавям допълнително полезните съставки чрез Остеомуув. Тази пролет е търпимо, болките са поносими, не ми се е обострял.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *