При асцит помагат рецепти от народната медицина

Лечението на асцит е по предписанията на лекаря, а народната медицина може да го допълва

Натрупването на течност в организма се нарича асцит. За правилното лечение се изисква точна и навременна диагноза. Тя не е самостоятелно заболяване, а следствие от други на органите в тялото. Възможна причина може да бъде дори рак и в такива случаи се налага операция на рака и оттам да изчезне асцита. Болестта се нарича още и воднянка.

Най-честата причина за появата на асцит са болести на бъбреците, сърдечна слабост, цироза на черния дроб, понякога и хепатит, рак и други.

Сок от тиква пълна със захар се използва при асцит

Сок от тиква пълна със захар се използва при асцит

Народната медицина използва следната рецепта:

Пригответе си една тиква и я отрежете отгоре като запазите капачето й. Извадете от нея семките и салото й и я напълнете със захар. След това захлупете тиквата с калпачето и я дръжте така 2 денонощия. Изцедете сока, който се е отделил и може да г вземате по 1 супена лъжица 3 пъти за деня, 20 минути преди всяко хранене. Тиквата може да я изядете. Както е известно, това растение действа пикочогонно и е полезно за много болести, включително и за черния дроб и за редица други здравословни проблеми.

Демир бозан билки за бъбреци

Друга подобна на нея е с ракия и нишадър. Смесват се половин литър чиста гроздова ракия с 50 мл нишадър на прах, продава се в аптеките. Взема се също по схемата на горната рецепта, по 1 супена лъжица.

След една от тези 2 рецепти се взема и отвара от следната смес: зърна от ечемик, кора и реси от бяла бреза и корени от магданоз по 3 супени лъжици. Смесват се и се варят в 2 л вода на тих огън в продължение на 20 минути. Без да се свалят от котлона към тях се добавят още лешникови листа, цвят от лайка, царевични коси и парички (плод на вид глог морски) по 1 супена лъжица. Варят се заедно още 10 минути. Прецежда се още докато е горещо. Може да добавите и нишадър към всяка чаша отвара по ¼ чаена лъжичка, а за малки деца само на върха на ножа. Отварата се пие 10 минути след една от горните рецепти по 50 г.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *