Тези 5 народни рецепти предпазват от атеросклероза

За да предотвратите възникването на атеросклероза, опитайте няколко рецепти от народната медицина

Ако имате генно предразположение към развитие на атеросклероза, трябва от рано да вземете мерки, които ще ви помогнат да забавите и дори да преустановите развитието на тази опасна болест. Тя е свързана с промяна в структурата на стените на кръвоносните съдове на големите и средните артерии, което ги прави неспособни да функционират правилно. Най-страшното е, че коварната атеросклероза се развива дълго и бавно и няма някакви ясно изразени симптоми в началото, а когато се стигне до клинични състояния, вече е много късно.

атеросклероза

За да предотвратите възникването на атеросклероза, опитайте няколко рецепти от народната медицина

Затова трябва много да внимаваме как живеем и с какво се храним, за да не позволим нашите кръвоносни съдове да се запушат, причинявайки ни такива страшни болести като инфаркт, инсулт, Алцхаймер, деменция, сърдечно-съдови болести.
Ако имате начална форма на атеросклероза, може да си помогнете, като изпробвате 5 много лесни и ефикасни народни рецепти за изчистване на кръвоносната система
Има няколко билкови народни рецепти, които могат да помогнат, ако вече е налице атеросклероза при вас.
Първата рецепта срещу атеросклероза е с тиква. Взима се една голяма тиква, отваря се с капаче отгоре, махат се семките и вътре се слага един килограм захар. След това капачето се поставя на мястото му и се залепва с тесто, за да не влиза вътре въздух. Така тиквата стои цели 10 дни, след което се отваря и от получения сок се пие по една кафена лъжичка 3 пъти на ден, докато сместа не свърши.
Втората рецепта е със сок от ряпа и пчелен мед. Взима се една черна ряпа, разполовява се и се издълбава, като в дупките се слага по една лъжица мед. След 3-4 часа се е образувал сок, който се пие по 2-3 супени лъжици сутрин и вечер. Тази смес освен за атеросклероза, помага и при камъни в бъбреците и кашлица.
При третата рецепта се приемат по 5 капки йод, разтворени в 200 грама прясно мляко. Това се прави всеки ден в продължение на седмица.
Следващата рецепта срещу развитие на атеросклероза е с млечна царевица. Взимат се няколко кочана и се варят до омекване, а после водата се изпива. Правете това всеки ден в продължение на няколко месеца.
Петата рецепта, която помага срещу възникване и при начална форма на атеросклероза е с 25 листа от праскова. Те се варят в литър вода, докато сместа остане 250 грама. Тази течност се изпива за един ден, а продължителност на лечението трябва да е най-малко половин година, до пълното изчистване на натрупаните шлаки и отлагания от атеросклерозата по кръвоносната система.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *