Природни рецепти помагат за лечение на афти

Упоритите афти се лекуват трудно, но може да успеете да се правите не само с лекарства, а и с природни средства

За да получите афти в устната кухина, това най-често означава, че именната ви система е отслабнала. Причините за това са различни инфекциозни заболявания, стрес и неправилното хранене. Една от най-честите причини за това състояние е дефицитът на витамини в организма.
Хора, които имат склонност към образуване на афти, трябва да започнат да се хранят по-здравословно и витаминозно и да се научат да включат в менюто си повече чесън, лук, както и храни, богати на цинк, витамин C и флавоноиди.

афти

Упоритите афти се лекуват трудно, но може да успеете да се правите не само с лекарства, а и с природни средства

Неприятните афти в устата са упорити и се премахват трудно, но може да направите това не само с традиционна медицина, но и с продукти от природата. За лечение на този неприятен проблем, който причинява и доста дискомфорт, народната медицина съветва да се пие повече сок от домати или да се хапва повече от червения зеленчук.
Друг изпитан метод за лечение на афти е със сода бикарбонат. За целта може да нанесете директно върху афтите или пък да си приготвите гъста кашичка със сода за хляб и вода и да мажете неприятните афти с клечка за уши. Освен това може да си правите и няколко пъти на ден гаргара и жабурене със сода и вода.
Срещу афти може да си приготвите и една също много полезна смес. Една пълна лъжица сол разтваряте в чаша с вода и с тази солена смес се жабурите докато можете да търпите. Правете това 3-4 пъти дневно за няколко дни.
При афти в устата помага също и смес от щипка куркума и чаена лъжица глицерин, като с тази смес се обработват директно засегнатите места.
За лечение на афти много добре действат и етеричните масла, тъй като те имат силен антимикробен и антибактериален ефект. Можете да ползвате масло от лавандула, чаено дърво или някое друго по ваш избор. Лечението се прави като от смес, приготвена по ваш избор се мажат засегнатите места на всеки 2 часа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *