Шепа бадеми на ден срещу лош холестерол и за отслабване

Хапвайте всеки ден по една шепа бадеми, ако имате висок холестерол и искате да намалите апетита

Ядките са много полезна храна, но и сред тях си има първенци. Полезните бадеми са в първата десятка, наред с орехите, лешниците, кашуто, бразилския орех. Освен много вкусни, бадемите са и много полезни и здравословни. Преди време учените доказаха, че само шепа бадеми на ден намалява апетита и води до отслабване. Разбира се, те не бива да са печени и осолени.

бадеми

Хапвайте всеки ден по една шепа бадеми, ако имате висок холестерол и искате да намалите апетита

Сега обаче те откриха още едно много здравословно тяхно качество – вкусните бадеми могат да смъкват много успешно високия лош холестерол, като по този начин предпазват от високо кръвно налягане и други сърдечно-съдови болести.

Бадемите са много богати на антиоксиданти и ненаситени мазнини и се считат едва ли не за кралски ядки. Богати се витамин Е , който всъщност помага да се предотвратят сърдечносъдови заболявания и рак, както и за забавяне на процеса на стареене. Именно тези негови качества смъкват високия холестерол и поддържат кръвоносната система чиста и еластична.

бадеми

Хапвайте всеки ден по една шепа бадеми, ако имате висок холестерол и искате да намалите апетита

Високите нива на фосфор и магнезий в бадемите спомагат и за заздравяване на костите. Бадемите имат уникалното свойства да снижават висок холестерол, което правят много малко природни продукти, с което ни спасяват от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт и инсулт.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Освен че снижават високите нива на лошия холестерол, полезните бадеми помагат и при храносмилателни проблеми, тъй като съдържат в себе си и много фибри.
Заради антиоксидантите и фибрите те имат способността и да прочистват кръвта от висока кръвна захар и се използват често от хора с диабет.

Който пък иска да отслабне, може да хапва по 30 бадема на ден. Американските учени от университета Пардю в Индиана разкриха наскоро, че тези ядки са способни да намалят апетита, като същевременно консумацията им не води до напълняване. Така че, за добро общо здраве, яжте всеки ден по една шепа бадеми.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *