Причини за появата на базоцелуларен карцином и лечение

Ранното откриване на опасния базоцелуларен карцином е от решаващо значение за неговото успешно лечение

Опасният базоцелуларен карцином или както още се нарича рак на кожата се лекува успешно при ранно откриване и назначаване на правилно лечение. Причините за появата му са главно ултравиолетовите лъчи на слънцето и общото им количество, което е акумулирало тялото през живота. Освен от слънцето те могат да се поемат и от солариумите.

Допълнителни фактори са: рентгеновите и гама лъчи, контакт с минерални масла и катрани, подтиснат имунитет след трансплантация, хронични възпалителни процеси на кожата, белези от измръзване или изгаряне на кожата и генетичния фактор.

Котешки нокът срещу базоцелуларен карцином

Котешки нокът срещу базоцелуларен карцином

Базоцелуларният карцином е най-често срещаният кожен рак и рядко се разпространява из другите органи, може да се лекува успешно при правилен подход на ранен етап от развитието му. Ако се извърши на време, почти винаги не представлява проблем на по-късен етап.

Лечението се осъществява чрез следните методи: хирургични изрязване на болното място до здрава тъкан и зашиване или с електрокаутеризация, замразяване с течен азот, при по-малки тумори те се разрушават с лекарства и с лазер с СО2, с фотодинамична и радиотерапия.

Могат да бъдат от полза храни с алкалообразуващ ефект. Добре е алкалните храни да бъдат 80% от общото им количество и да се постигне алкалност на кръвта pH 7,2-7,4. За тази цел са необходими повече сурови плодове, зеленчуци и сокове от тях. Добър успех има терапията на Герсон за лечение на всички видове рак. От менюто трябва да се изключат животински, млечни, рафинирани храни, алкохол, газирани напитки, които са вредни и повишават киселинността на кръвта.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

От билките се ползват с успех билкови мехлеми с билката кървав корен (Sanguinarina canadensis), които са полезни за лечение на рак на кожата. Трябва обаче да е под контрола на опитен лекар.

Друга билка използвана срещу рак е Paud’arcoсе, която се прилага от месните жители на Южна Америка отдавна при тежки заболявания като сифилис и рак. Тя съдържа вещество безвредно за здравите клетки, но убиващо раковите.

И още една – билката котешки нокът под формата на капки от спиртния екстракт и даже в допълнение след операция или лекарствено лечение на базоцелуларен карцином или друг вид кожен рак.

Сред хранителните добавки за профилактика и лечение на кожен рак са коензим Q10, селен, кверцетин, витамин А, бетакаротин и пикногенол.

Специално с мехлемите съдържащи билката кървав корен трябва да се внимава, защото през септември миналата година в Австралия един мъж е потърсил помощ след 4-месечно лечение с алтернативни средства, главно с мехлеми с тази билка и положението му се влошило като се стигнало до образуване на дупка в кожата на слепоочието му, пише ljubopitno.com.  Лечението с билката е много разпространено в Австралия и други места, но трябва да е под контрола на опитен лекар. Тя е забранена и обявена като лъжливо лекарство от американската FDA, поради липса на научни доказателства за лечебните й свойства, но въпреки това продължават да я прилагат, което означава, че някои намират полза от нея.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *