Ето как вреди безжичният интернет на децата!

Безжичният интернет (Wi-Fi) може да причинява вреда на формиращата се нервна система при децата, предупреждават специалисти от СЗО

Световната здравна организация препоръчва на учебните заведения засега да се въздържат от осигуряването на безжичен интернет (Wi-Fi), защото има съмнения, че това може да причини увреждания върху формиращата се нервна система при децата.

Безжичният интернет е „недоказан риск“, но все пак риск!

Електромагнитното излъчване при всички положения влияе върху организма на живите същества. Човекът нормално пребивава в такова поле от милиони години, но допълнителното натоварване, причинено от модерните уреди и системи на комуникация като микровълнови уреди, GSM и Wi-Fi променя ситуацията. Има основание да се смята, че електромагнитното излъчване може да създаде допълнително натоварване върху оформянето на нервната система на децата. Специалистите от Световната здравна организация отбелязват, че засега не се разполага с достатъчно данни, позволяващи еднозначно да се определи влиянието на Wi-Fi като „негативно“ или „вредно“. Все още се спори и в каква степен мобилните телефони са вредни, и засега както GSM, така и Wi-Fi се отнасят от медиците към факторите с „недоказан риск“. Преди две години холандски изследователи потвърдиха, че безжичният интернет „разболява” дърветата и листата им започват да капят. Смята се, че пулсиращите вълни използвани при Wi-Fi, макар и с много по-ниска интензивност, може да създават повече опасности за човешкия организъм, отколкото от постоянното поле от други подобни източници. С оглед на предпазване на поколението, докато специалистите решат дали безжичният интернет вреди на децата, от СЗО препоръчват Wi-Fi да не се въвежда масово в учебните заведения.

Боян Петракиев

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *