Няколко страхотни трика срещу белези от акне

За справяне с неприятните белези от акне, вижте няколко малки, но много ефикасни хитринки с природни средства

Ако има нещо по-лошо от акнето, то това са белезите, които остават след него. С годините болезнените пъпки изчезват, но белезите остават и това е много неприятно. Но има няколко хитринки, които може да използвате срещу неприятните белези от акне и то само с природни средства. Трябва обаче ежедневно да се грижите за кожата си и все някога ще успете да се преборите с тях.
Един много добър начин за заличаване на белези от акне е алое вера. Използвайте лосион, който съдържа течността от растението или директно сока му редовно и ще се убедите в резултатите.

белези от акне

За справяне с неприятните белези от акне, вижте няколко малки, но много ефикасни хитринки с природни средства

Билката тилчец също действа отлично срещу белези от акне. Използвайте паста от листата на растението като маска за лице. Оставете да подейства около час или малко повече. Друг вариант е да сварите семена от тилчец във вода и да използвате течността, след като се охлади.
Краставицата също е страхотна за поддържане на гладка кожа и да се отървете от белези от акне. Също отлично действие маслото от чаеното дърво.
Зехтинът също действа чудодейно срещу белези от акне. Той изглажда, премахва червенината и кара лицето да изглежда много добре, а после го отмийте с топла вода.
Ябълковият оцет е не само за отслабване или за лечение на шипове, но и за лечение на белези от акне. Той се нанася върху добре почистеното лице и се оставя за около половин час да действа. Отмива се с хладка или студена вода и лицето се подсушава. Друг много добър продукт срещу белези от акне е медът. Върху добре почистеното лице се нанася слой мед и се оставя по ваше желание колкото прецените. След това се измива с хладка вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *