Ползвайте смокини при бели петна по кожата

С естествени средства може да си помогнете срещу бели петна по кожата

Тези бели петна по кожата (наречени и витилиго) се появяват по различни места по кожата из тялото като ръце, крака, устни, лице, кожата около очите. Главната причина за появата на тези петна се явява липсата на клетките меланцити, които произвеждат меланин. Това може да се предизвика от недостиг на витамин В12, автоимунни заболявания, голям стрес, прекалено престояване на слънце, наследствена обремененост и хипер активна щитовидна жлеза.

Ползвайте смокини при бели петна по кожата

Ползвайте смокини при бели петна по кожата

За появата на бели петна по кожата не е виновно само слънцето и прекаляване на престоя на открито, а има и други процеси, които стават вътре в тялото, които трябва да се вземат пред вид. За оздравяване от заболяването е необходимо да се лекува цялостно тялото. За тази цел е необходима диета, която ще бъде със здравовловни храни и изключващи вредни като рафинирани брашно, захар и олио, пържени храни животински и фабрично преработени.

Естествени лекове, които могат да помогнат са куркума, семена от репички, смокини, пчелен мед и други.

Смесете 5 супени лъжици куркума с 250 мл синапено олио и с тях мажете засегнатите участъци от кожата. Според лекарите мазането с тази паста ще ви излекува от неприятните бели петна по кожата за 6 до 8 месеца, а подобрение ще почувствате след първия месец.

Смилате 25 г семена от репички и се смесват с 2 супени лъжици оцет. С тях се маже засегнатата част от кожата, а след половин час се измивате.

Смокините са един от най-полезните плодове. За избавяне от бели петна по кожата, трябва просто да изядете голямо количество сурови смокини. Те пречистват кръвта и спират болестта. Към тях може да добавите и орехи, които подобряват имунитета.

“Фигурин

Медът също е полезен против бели петна по кожата. Мажете с него засегнатите места, които предварително трябва да почистите добре. Медът да стои докато се погълне напълно от кожата.

Може да си направите и мехлем с 1 чаена лъжица куркума, 1 чаена лъжица смлени семена от репички и 2 супени лъжици мед. Препоръчва се да се мажете поне 2 месеца упорито.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *