Какво да правим, ако ни се появят бели петна по кожата

Бели петна по кожата може да са признак на витилиго или да бъдат т. нар. анемични петна, които са вродени

Ако ви се появят бели петна по кожата, особено ако в последно време сте се излагали на слънце, или пък сте преживели някакъв стрес и срив в имунитета, не се притеснявайте. Отидете на лекар, който ще прецени от какво естество са точно тези бели петна. Според специалистите по кожата ни може да има три вида петна – бели, червени и кафяви. Неприятните бели петна се дължат на вродена липса на пигмента меланин, който дава цвят на кожата.

бели петна по кожата

Бели петна по кожата може да са признак на витилиго или да бъдат т. нар. анемични петна, които са вродени

Друг вид бели петна са т.нар. анемични, които са вродени и при които обезцветяването се дължи на по-малкия брой кръвоносни съдове в този участък от кожата.
Третият тип бели петна са придобитите, като в този случай се говори за болестта витилиго. То представлява автоимунно заболяване, което все още не може да бъде напълно лекувано. Смята се, че е предизвикано от стрес, напрежение, неправилен начин на хранене и срив в имунната система.
У нас все още витилиго или тези бели петна по кожата не се лекуват, но има народни лечители, които предлагат свой алтернативен начин, който включва специална диета и психологическа помощ, защото това заболяване създава именно подобни проблеми на болните.
Все пак не изпадайте в паника, ако забележите бели петна по кожата или пък ви открият витилиго. С малко повече усилия и упорство може да постигнете почти пълно излекуване. За целта трябва да промените начина си на живот и хранене, да си дадете повече спокойствие и да промените приоритетите си.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *