Бетасерк – лекарство срещу световъртеж и шум в ушите

Лекарството Бетасерк успешно се прилага при такива състояния като световъртеж, загуба на слуха и шум в ушите

Хората,които имат проблеми с вестибуларния апарат, получават световъртеж, имат шум в ушите или са изгубили отчасти слуха си, могат да използват едно доста популярно лекарство – Бетасерк.

бетасерк

Лекарството Бетасерк успешно се прилага при такива състояния като световъртеж, загуба на слуха и шум в ушите

Механизмът на действие на лекарството не е все още изцяло проучен,но се предполага, че то повишава притока на кръв към вътрешното ухо, което води до понижаване силата и честотата на пристъпите на световъртеж, намалява шума в ушите, забавя или спира загубата на слуха, особено когато се започне навреме лечението.

Бетасерк се назначава само и единствено от лекар, който ще ви направи и схема за приема ви, в зависимост от оплакванията и симптомите ви. Хора, страдащи от заболяване на надбъбречните жлези, бронхиална астма или в миналото сте боледували от язва на стомаха или дванадесетопръстника, трябва да бъдат особено внимателни към приема на медикамента.

Приемат на таблетките се прави по време на или непосредствено след хранене. Бременни и кърмещи трябва задължително да се консултират с лекар, преди да започнат да приемат Бетасерк. Дозировката се определя индивидуално. Подобрението понякога може да настъпи едва след двуседмично лечение. Най-добри резултати се получават след лечение от няколко месеца. Бетасерк не трябва да се използва за лечение на деца и подрастващи до 18-годишна възраст.

бетасерк

Лекарството Бетасерк успешно се прилага при такива състояния като световъртеж, загуба на слуха и шум в ушите

Като всяко химическо лекарство и Бетасерк има странични ефекти. Някои от тях могат да се появят в началото и да изчезнат по време на курса на лечение. Приемащи лекарството съобщават за гадене, диспепсия. По-рядко може да се наблюдава реакции на свръхчувствителност, напр. анафилаксия, обрив, уртикария.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

В някои случаи са наблюдавани леки стомашни оплаквания като повръщане, стомашно-чревна болка, коремно напрежение и подуване. Те могат да се избегнат, когато Бетасерк се взима по време на хранене или се намали дозировката.

Активното вещество на Бетасерк е бетахистин хидрохлорид. Други съставки на лекарството са лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, манитол, монохидрат на лимонената киселина, колоиден безводен силициев диоксид и талк. Хората, които имат свръхчувствителност към тези съставки, не бива да използват Бетасерк.

За повече информация за медикамента непременно се обърнете към вашия лекар!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *