Билката лавандула чисти от токсини

Една от ползите за здравето от билката лавандула е изчистването на тялото от токсини

Парфюмът от билката лавандула въздейства много благоприятно на настроението и самочувствието. Обикновено жените държат много да се парфюмират с изключително приятни аромати като този на билката лавандула. Ароматното растение обаче има и други ползи за здравето като една от тях е изчистването на тялото от токсини. Ароматът променя ензимите и чрез това влияе на химическия състав на човешкия организъм.

Една от ползите за здравето от билката лавандула е изчистването на тялото от токсини

Една от ползите за здравето от билката лавандула е изчистването на тялото от токсини

Интересното е, че обонянието става трамплин за добра терапия при условие само, че дишате чисти етерични масла. Сега има голямо разнообразие от помади, наши и чужди. Производителите се стремят да направят по-качествени и приятни своите ароматни изделия от чисти етерични масла. Те се използват за ароматерапия  – лечение чрез вдишване, но много от тях не са качествени. Една ароматерапия се равнява на инжекция, обяснява ароматерапевтът Росица Бакалова.

Например няколко капки от маслото от лавандула, втрити върху слънчевия сплит или направен студен компрес на тила или челото, в който е добавено към водата свалят напрежението, помагат срещу раздразнителност, паника, страх, сърцебиене, раздразнителност.

То помага при безсъние като се капне върху салфетки, които се оставят до възглавницата. Маслото от лавандула помага при високо кръвно налягане, срещу задържане на течности и чрез това пази от цистит, хемороиди, целулит, разширени вени, хемороиди.

Ароматното масло от лавандула има силни антивирусни и антибактериални свойства. То е полезно за лекуване на възпаления, изгаряния и гнойни рани, подходящ е за профилактика срещу грип. Помага при главоболие, безсъние, нервност, сърцебиене, стрес, срещу акне, косопад, пърхот, при напукана кожа и други, гони насекоми и кърлежи.

Демир бозан билки за бъбреци

Билката лавандула се отглежда предимно в карловско и казанлъшко, но и на други мета из страната до височина от 1000 м.

Вътрешно се прилага като запарка – 1 супена лъжица от нея се слага в четвърт литър вода, кисне така 2 часа и е готова за ползване 3 пъти за деня по една чаша за вино.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *