Билката полски хвощ е мощен диуретик

Купувайте билката полски хвощ само от билковите аптеки, за да не го объркате с блатния хвощ, който може да бъде отровен

Като една от най-силно диуретичните е позната билката полски хвощ в народната медицина. Тя има способността да извежда от организма излишните течности при проблеми с бъбеците и сърцето, като по този начин облекчава тяхната функция. Билката полски хвощ е добре позната и се използва още от древни времена. Тя е известна с мощното си диуретично действие и със способността си да освобождава тялото от излишните течности чрез увеличаване на продукцията на урина.

билката полски хвощ

Купувайте билката полски хвощ само от билковите аптеки, за да не го объркате с блатния хвощ, който може да бъде отровен

Това означава, че тя е полезна при бъбречни заболявания, тъй като по този начин пречиства бъбреците и улеснява тяхната дейност.
Освен като мощен диуретик, билката полски хвощ е известна и с това, че може да бъде включена в лечението на остеопороза. Тя съдържа високи количества силициеви съединения.
Билката полски хвощ може да бъде използвана и за лечение на уринарни инфекции. Под формата на отвара или чай, както и като компрес с нея билката полски хвощ може да лекува също така рани и изгаряния, както и да подобрява състоянието на ноктите и да намалява тяхната чупливост.
Най-добре е да купувате билката полски хвощ само от билковите аптеки, тъй като лесно може да бъде сбъркана с блатния хвощ, а той може да бъде отровен.
Който ползва препарати за спиране на цигарите или пък пие лекарства за шизофрения, трябва да не употребява билката полски хвощ, тъй като тя може да засили някои действия или пък да ги отслаби.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *