Билка гръмотрън срещу затлъстяване и ревматизъм

Срещу затлъстяване, високо кръвно, хемороиди и ревматизъм помага прочутата билка гръмотрън

Известната билка гръмотрън е едно от лечебните растения полезно за сваляне на килограми, високо кръвно, хемороиди, бъбречни заболявания, ревматизъм и други болести. Тя се използва от народната медицина и при затруднения в уринирането, хипертония, сърдечна недостатъчност, пясък в бъбреците и в пикочния мехур, при хронични възпаления на пикочните пътища, подагра, безплодие, шипове.

Билка гръмотрън срещу затлъстяване и ревматизъм

Билка гръмотрън срещу затлъстяване и ревматизъм

Видовете на известната билка гръмотрън наброяват 75. Тя е позната и с имената козият гръмотрън, наведеният гръмотрън и измамлив гръмотрън, които са най-разпространени в България. Тя е от тези билки, които подобряват обмяната на веществата и стопяват мазнините. Използваема част са корените и кората на билката, от които се правят отвари и запарки. Тя е подходяща за пиене по време на диетите за отслабване и разтоварване.

Билката се използва при различни застойни процеси в организма, тъй като понижава артериалното налягане и намалява чупливостта и проницаемостта на капилярите. Освен това се прилага и за кръвоспиране на зони с хемороиди и при разширени вени.

Може да се получат киселини от билката, затова трябва да се спре пиенето й, докато те преминат.

Запарката от гръмотрън е най-предпочитана при проблем с наднорменото тегло. Ситно нарязани корени – 2 супени лъжици се запарват с 400 мл кипнала вода за половин час. Прецежда се и се пие 3 пъти на ден по 100 мл след ядене. Един курс на пиене трае 10 дни, прави се почивка една седмица и отново се повтаря.

Има и друг вариант за пиене на чай от билка гръмотрън. В горещ билков чай от мащерка, липа или друга билка по свой избор се слага коренче гръмотрън, даже по-добре е, без да се нарязва, за да се запазят съставките му. Чаят се прави вечер с добавянето на гръмотрън, а се пие сутрин на гладно или заедно със закуската. Вечер също може да се изпие преди лягане с доза 0,2 л. Може да се използват още и готови пакетчета от билковата аптека с корени от билка гръмотрън.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Билка гръмотрън срещу затлъстяване и ревматизъм

  1. В текста сте написали „хипотония“,което е ниско кръвно налягане.Би трябвало да бъде „хипертония“-високо кръвно налягане,за което помага билката гръмотрън.

    • Благодарим за корекцията, наистина правилното е „хипертония“.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *