Билката, която носи дълголетие

Мерджанът е обявен за билка номер 1 за 2008 година

Известен из целия свят като китайска билка,мерджанът се среща и у нас в планините, на места с над 1200 метра надморска височина. Мерджанът се продава и в България. Търсете го в магазините за здравословна храна или в специализираните магазини за ядки.

Мерджанът е обявен за билка номер 1 за 2008 година

Китайските лечители казват, че мерджанът има многобройните приложения като например поддържане на зрението дори в напреднала възраст. Той дава сили на имунната система и пречиства кръвта. Репутацията му се дължи още на това, че мерджанът е един от специалните дарове на природата, богат на разнообразни хранителни вещества, някои от които надвишават 100% дневна стойност за 100 грама от билката.

Профилът на суровите и изсушени плодчета е: пребиотични фибри (полизахариди), антиоксидантни витамини А (бета-каротин) и C, диетични минерали, фитостероли фитохимичните Съдържанието: мерджанът е с високо съдържание на каротеноиди (зеаксантин, бета-криптоксантин, бета-каротин, ликопен), полифеноли (антоциани, елагова киселина).

Само с тридесет сушени плодове от билката мерджан, вие ще можете да си набавите всичко онова, което е факт след като сте си взели дневната порция от традиционни плодове.

Това е билката, която не само ще се погрижи за вашето здраве, но ще направи така, че то да ви служи дълги години напред.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билката, която носи дълголетие

  1. Здравейте,
    Препоръчайте ми такъв магазин за здравословна храна ,където продават билката мерджан/малко ми прилича на шипка ,а и на дрен/и каква е цената й?
    Предварително благодаря

    Сашо

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *