Вижте с коя билка може да пречистите организма си

Не се препоръчва бременни жени да употребяват билката

Зърнастец е билки, чиято кора помага изключително много при пречистването на организма. Важно е да се отбележи, че трябва да се използва само суха кора от билката, която е предстояла поне година. Прясната кора от зърнастец може да доведе до повръщане.

С билката зърнастец може да пречистите организма си

Билката се използва ефикасно при запек, тъй като е известна със своя слабителен ефект. Зърнастец освен за лечение на запек е приложима и със своя жлъчогонен ефект.

По отношение на очистването на тялото при прием на зърнастец е важно да се знае, че билката започва да действа едва след около 8-10 часа. С особен успех се използва растението за лечение на атоничен хроничен запек. Билката не влияе върху функционирането на тънките черво.

Ако обаче използваме билката зърнастец прекалено дълго и постоянно, то тогава тя престава да действа. Постоянният прием на растението може да доведе до неприятни състояния на токсичност като безсилие, мускулна слабост, диария и цялостно обезводняване на организма.
За това както е най-полезно в природата всяко нещо приемано в умерени количества е полезно. Ако прекалим с консумацията на едно растение, билка или напитка, то те започват да действат на организма ни отрицателно.

“Демир

Добре е бременните жени да избягват приема на зърнастец, защото билката при предозиране може да доведе до аборт.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *