Тропическа билка притежава лечебни свойства против рак

Билката е известна отдавна и с лечебните си свойства против други болести освен за рак, за който има проучвания от десетина години

Билката се казва анаму и е позната от много години на жителите на Южна Америка като лечебно средство за предизвикване на аборт и при различни заболявания. От няколко години е изследвана и показва резултати за противодействие на рак като убива раковите клетки, пише сайтът jamaica-gleaner.com.

Билката анаму се популяризира от д-р Тони Вердриес, за който се казва, че е издал книга „Грам превенция, особено за жените“. Все пак се обяснява, че билката не е панацея и бързо справяща се с рака, но просто притежава потенциала да убива раковите клетки, според изследванията.

Тропическата билка анаму притежава лечебни свойства против рак

Тропическата билка анаму притежава лечебни свойства против рак

Анаму е билка разпространена из тропическите гори на Амазонка, Централан и Южна Америка, Карибите, Африка, Ямайка, Гвинея. Тя представлява плевел, известна е и с други имена в Ямайка: guinea hen leaf, guinea hen weed, garlic weed or gully root. ботаническото й име е Petiveria alliacea.

Билкарите използват анаму за широк спектър от болестни състояния: артрит, нарушения в храносмилането, инфекции, диабет, рак, облекчаване на болката и дори да предизвика аборт.

През последното тримесечие на миналия век, обаче, съвременните научни изследвания доказаха, че в анаму са били открити интензивни и много биологично активни съединения: флавоноиди, тритерпени, стероиди, и серни съединения. Изследването публикувано за анаму потвърждава много от историческите употреби на тази билка. някои от съединенията, изолирани от растението никога не са били идентифицирани в природата преди – някои са подобни на съединенията, открити в чесъна, за който е известно че има лечебни свойства.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Лабораторни изследвания показват, че анаму забавя растежа на няколко вида рак и клетки на левкемия. В програма за провеждане на  скрининг за растения в Университета на Илинойс в Чикаго, повече от 1400 растителни екстракти били оценени за полезни за предотвратяване и лечение на рак. Анаму е бил един от първите 34 растения, идентифицирани с активни свойства конкретно срещу рак.

Още за рака – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *