Ето една билка полезна при умора и стрес

Една билка използвана като подправка в кухнята е полезна при умора и стрес

Неподозираните полезни за здравето свойства на дафиновия лист се състоят в това, че той помага при умора и стрес, но не под формата на чай. Както е известно тази билка е се използва в ястията като подправка и затова е по-известна като подправка, а не като лечебно растение.

Дафиновият лист действа на нервната система чрез своите ароматни вещества, но за да се извлекат за дишане трябва да се изгорят в пепелник или в друг съд няколко листа от нея и да се остави димът от тях да изпълни стаята.

Билката дафинов лист полезна при умора и стрес

Билката дафинов лист полезна при умора и стрес

Достатъчно е, след като ги запалите да излезете от стаята за 10 минути и като се върнете да вдишвате дима на изгорените листа.

Изгарянето на лавровите листа освобождава вещества, копито действат на нервната система отпускащо и помага при умора и стрес.  Те просто помагат да се намали стреса и умората.

Лечебните свойства на дафиновия лист са разкрити от руския учен Генадий Малахов. Той съдържа голямо количество от следните минерали: желязо, манган, калций, натрий, калий, фосфор, цинк и магнезий. Освен това действа стимулиращо на храносмилателната система, полезен е за защитава черния дроб и намалява отделянето на газове. Това са другите му лечебни свойства при термична обработка.

“Фигурин

Предполага се, че дафиновите листа може да са отровни, но това не е доказано досега. В по-големи дози може да предизвика повръщане, защото стимулира прекалено храносмилателната система.

За полезните лечебни свойства на едно тропическо дърво четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *