Чудодейната билка тученица помага срещу диабет и рак

Лечебната билка тученица предпазва кръвоносните съдове от натрупване на плаки и пази от склерозиране на съдовете и от инфаркт

Допреди няколко години подминавана и смятана за бурен, сега лечебната билка тученица е в устата на всички почитатели на здравословния живот и хранене.

И неслучайно. Съвременните учени преоткриха този бурен и видяха в него уникални свойства, познати на предходните цивилизации.

билка тученица

Лечебната билка тученица предпазва кръвоносните съдове от натрупване на плаки и пази от склерозиране на съдовете и от инфаркт

Лечебната билка тученица съдържа седем пъти повече витамин С от цитрусовите плодове и пет пъти повече са омега-3 мастните киселини в сравнение със спанака.

Те помагат за пречистване на кръвта, предпазват кръвоносните съдове от натрупване на плаки и пазят от склерозиране на съдовете. Това прави билка тученица мощно средство против инфаркт.

Растението е богато на витамините А, В6, В9 и на минералите калций, калий, натрий, магнезий и фосфор, манган и желязо.

Билка тученица е чудесно средство при профилактика и лечение на болести на очите, а освен това има свойството да регулира нивото на кръвната захар.

Растението предпазва сърдечно-съдовата и хормоналната система, пази от инфаркти, високо кръвно и затлъстяване. Помага при мигрена и напрежение в мускулите, артрит, кашлица и изгаряния.

Вълшебната билка тученицата е мощен страж срещу рака, тъй като предпазва организма от действието на свободните радикали. Тя съдържа два вида пигменти, които са мощни антиоксиданти – бетацианин и бетаксантин.

От билка тученица се използват както листата, така и стеблата. Може да си обогатите салатите с нея, да сложите в таратора или пък да си приготвите чудесно смути.

Най-добре е да използвате билка тученица без топлинна обработка, тъй като именно в пресно състояние тя е най-лековита.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Чудодейната билка тученица помага срещу диабет и рак

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *