Използвайте билките на Мария Требен при артрит и артроза

При артрит, артроза и коксартроза може да прибегнете до рецептите и билките на Мария Требен

При артрит, артроза и кокартроза, както и за всякакви ставни възпаления и деформации и при изхабяване на хрущяла може да използвате незаменимите рецепти с билките на Мария Требен. Ако процедурите се правят редовно, болките постепенно отшумяват, дори деформации в течение на една-две години започват да изчезват. Това пише самата лечителка в книгата си „Здраве от аптеката на Господ”.
Според рецептите с билки на Мария Требен сутрин, половин час преди закуска и вечер, половин час преди вечеря, се пие чаша запарен чай от хвощ, който се оставя да се изкисне половин минута.

билките на Мария Требен

При артрит, артроза и коксартроза може да прибегнете до рецептите и билките на Мария Требен

През деня се изпиват четири чаши чай от коприва, който също е попарен и оставен малко да се изкисне. От тези четири чаши с билки на Мария Требен се отсипва три пъти половин чаша и в нея се сипва една супена лъжица шведска горчивка. Това количество се разпределя по равно и се изпива преди и след всяко ядене.
Според рецептите с билки на Мария Требен при болки в коляното или в лакътя могат да се правят компреси с шведска горчивка. Тези компреси се държат по 4 часа, като преди това кожата трябва да се маже със свинска мас, а след това се напудря с бебешка пудра.
При болки в ставите пък се правят компреси с листа от къдраво или бяло зеле, попарени с гореща вода, които са налагат върху ставите, а отгоре се превързва с топла кърпа. Наред с листата на къдравото или бялото зеле, много препоръчителни са преди всичко налагания с листа от страшник.
Според рецептите с билки на Мария Требен разтривки на ставите с есенция от зарастличе и запарващи компреси с хвощ също помагат при болки в ставите. Много полезна е баня на половината тяло с хвощ от 100 грама билки, накиснати и оставени да пренощуват в студена вода. На следващия ден тази вода се претопля и се използва за 20-минутната баня. Това се прави поне веднъж в месеца за облекчение при артрит, артроза и коксартроза.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *