С билките на Мария Требен се лекуват десетки болести

Мария Требен вдъхна на много хора увереност, че с природни средства също се случват в чудеса

Сигурно и вие преди години сте били почитател на книгата на Мария Требен „Здраве от аптеката на Господ“.

Четяхме я с интерес, лекувахме се и си разменяхме съвети. Тогава, а и сега, рецептите на Мария Требен си остават образец в билколечението. Написана с огромна любов и благоговеене пред природната аптека и всички билки, голямата лечителка Мария Требен вдъхна на много хора увереност, че с природни средства също се случват в чудеса. Според нея билките рядко дават странични ефекти и дозирани по правилния начин, обикновено водят до желания резултат, ако се ползват с постоянство.

Мария Требен

Мария Требен вдъхна на много хора увереност, че с природни средства също се случват в чудеса

Шведската горчивка, която представлява спиртен извлек от 11 билки и чиято рецепта е именно на Мария Требен, е станала пословична за здраве и лечение с билкови продукти.

Тази вълшебна напитка се продава в аптеките и съдържа алое, мира, шафран, майчин лист, камфор, ревен, куркума, манна, венециан, стъблена решетка и ангелика.

Шведската горчивка Мария Требен е използвало както за вътрешно, така иза външно приложение и досега хиляди хора се лекуват с нея.

Според голямата лечителка едни от най-полезните билки, които и тя използва, са корен от ангелика, кора от орех, сладък корен, манна, корен от куркума, стрък от пелин, корен от решетка, мира, лист от розмарин, лист от градински чай, кора от ангостура, плод от анасон, плод от кардамон, лист от мента, цвят от шафран, сух екстракт от сладък корен, цвят от карамфил, кора от канела, корен от джинджифил, цвят от сафлор, коренище от галанга, корен от ирис, стрък от сатуреа, стрък от мащерка, коренище от планински очиболец,

“Фигурин

Мария Требен също така смята, че едно от най-полезните растения е копривата – пресна и под формата на чай. Тя я използва почти ежедневно и смята, че всеки човек може да прави същото, за да е здрав и в кондиция.

Лечителката е автор и на популярния мехлем от невен, който помага за почти всички кожни проблеми. Оригиналната рецепта е със свинска мас и пресен невен – листа, цвят и стебло. Половин килограм мас се загрява и се пускат 4 шепи от билката, запържва се леко, след което се оставя за 12 часа. После се загрява леко и се прецежда през марля и се съхранява в стъклени съдове на хладно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *