Билки за намаляване на вашето високо кръвно налягане

Няколко от по-ефективните билки против високо кръвно налягане

Около 30% от възрастните хора страдат от високо кръвно налягане. От лекарствата почти 25% са предназначени за високо кръвно налягане и тяхната продължителна употреба води много често до негативни странични реакции като сърдечна недостатъчност и други проблеми. Може да решите да ползвате билки за високо кръвно може да разгледате следните възможности:

Билки за намаляване на вашето високо кръвно налягане - босилек

Билки за намаляване на вашето високо кръвно налягане – босилек

Канела – тя е една от вкусните и лесни за приготвяне за пиене. Според лекарите канелата като се комбинира със здравословно хранене и с добавяне на магнезий от добавка или от храни богати с нея, може да намали вашето кръвно налягане с 25 мм живачен стълб. Ежедневното ползване на канелата може да намали не само кръвното ви, но и кръвната захар. Затова тя е подходяща за хора с диабет и глаукома. С нея може да се подправят закуските, ястията или да се пие разредена с вода и малко мед на гладно 15 минути преди хранене.

Босилек – билката се прилага към много ястия в кухнята. Произхожда от азиатските страни, но е разпространен по целия свят. Притежава различни полезни свойства – антибактериални, антимутагенни, антиоксидантни, протиоворакови, антибактериални и антивирусни. Използват се екстракти от зелените му части. Може редовно да го добавяте към макароните си и други ястия.

Кардамон – той е подправка, а не точно билка, родината му е Индия. Използва се много в Южна Азия предимно. Той е силен антиоксидант. Изследван е за ефективността му в борбата със свободните радикали и е доказан като полезен в това отношение. Друго изследване е доказало ползата от него за сваляне на високото кръвно налягане. Може да го ползвате в супи и други ястия. Той има специален вкус и положителна полза от него.

Други билки и подправки с подобно действие за намаляване на високото кръвно налягане са следните: семена от целина, глог, даншен, френска лавандула и други.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *