С билки може да излекувате ешерихия коли

Това, което може да ни предпази от бактериална зараза и то не само от ешерихия коли, е повишаването на имунитета

Ешерихия коли е бактерия, която нормално съществува в човешките черва и храносмила храната в организма. Когато обаче ешерихия коли мутира, тя започва да напада различни органи, като предизвиква в тях възпалителни процеси.
Единственото нещо, което може да предпази човека от бактериална зараза и то не само от ешерихия коли, е повишаването на имунитета.

ешерихия коли

Това, което може да ни предпази от бактериална зараза и то не само от ешерихия коли, е повишаването на имунитета

Има билки, които могат директно да убиват бактериите, между които и ешерихия коли. Такива билки са живовлякът, невенът, полският хвощ, пелинът, лайката и още много други полезни растения.
Например листа от живовляк могат да се дъвчат и сурови и тази билка убива всякакви бактерии, включително и ешерихия коли.
Друг народен лек за повишаване на имунната система е комбинацията от една част листа от алое вера, две части чист пчелен мед и три части домашно червено вино. Пие се три пъти по една супена лъжица преди хранене.
По аптеките има редица хомеопатични средства за повишаване имунната система като респивакс, саменто, цитросепт и още много други, които хората спокойно и без притеснения могат да приемат, съветват фитотерапевти.
В зависимост от това къде е възпалителният процес от ешерихия коли, могат да се ползват и съответни комбинации от билки. При възпалени бъбреци например се препоръчват полски хвощ, мечо грозде, царевична коса. При заболял панкреас пък полезните билки са канелата и белият равнец. При стомашно-чревни инфекции, причинени от ешерихия коли трябва да пиете чай от лайка, мента и бял равнец.
За да не пипнете зараза от ешерихия коли, трябва хубаво да измивате хранителните продукти – плодове и зеленчуци, преди да ги изядете.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *