Билки полезни за аденом на щитовидната жлеза

Зелен чай и други билки оказват полезно влияние при лечението на аденом на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза се намира отпред в областта на шията, под адамовата ябълка и нейната функция е свързана за регулиране на метаболизма, дейността на нервната система и други. Тя влияе на другите жлези с вътрешна секреция чрез нейните хормони и в резултат на стимулирането на тироид-стимулиращия хормон (TSH), получен от предния дял на хипофизата.

Шилажит е полезен естествен минерал за аденом на щитовидната жлеза и други здравословни проблеми

Шилажит е полезен естествен минерал за аденом на щитовидната жлеза и други здравословни проблеми

Заболяване на щитовидната жлеза се определя като състояние на неизправност на щитовидната жлеза. Нейният аденом е доброкачествен тумор, който започва в слоя на клетъчната обвивка във вътрешната повърхност на щитовидната жлеза. Заболяването е сравнително често срещано сред възрастните, живеещи в Съединените щати. Повечето възли на щитовидната жлеза са аденоми.

Природни средства полезни за лечение на аденом на щитовидната жлеза

Зелен чай

Основният катехин в зеления чай Epigallocatechin-3-gallate (EGCG), е показан, че притежава забележителен терапевтичен потенциал срещу различни видове човешки ракови клетки в ин витро и ин виво модели. В проучването за изследване на ефекта на EGCG върху пролиферацията и апоптоза на клетки ARO ATC-човешки клетки, показва, че лечението с EGCG инхибира растежа на ARO клетки по дозо-зависим начин. Освен това, EGCG потиска фосфорилирането на някои клетки като EGFR, ERK1 / 2, JNK и р38.

“Демир

Polentilla alba

Един от методите на перспективата в лечението на дифузно на гуша е фитотерапията. Най-често за заболявания на щитовидната жлеза учените са използвали лекарственото растение Polentilla alba, което на украинския пазар е регистрирано като „Алба“. Разследването показа, че съставките на Polentilla alba могат да се препоръчат за монотерапия и за комбинирана консервативна терапия на дифузна и разбъркана доброкачествена еутиреоидна струма (гуша, увеличен размер на жлезата), а също и за комплексно лечение на токсични и хипотироидни гуши.

Друго изследване показва, че при пациенти с патология на щитовидната жлеза (дифузна токсична гуша, хипертиреоидизъм и хроничен тиреоидит) е възможно да се намали обемът на щитовидната жлеза, да се нормализира функцията й и да се намали нивото на AB-р TSH в дифузната токсична гуша.

Шилажит – Shilajit (Fulvic Acid)

Шилажит е многокомпонентен естествен минерал (смола) използван в Аюрведа и системата сидха на медицината, които са с произход от Индия. Според статията „Естествен лек за възли на щитовидната жлеза”, публикувани в coffeysplace.blogspot.com, Шилажит или Fulvic Acid е акредитиран с много лечебни свойства.

Билката Polentilla alba е полезна за аденом на щитовидната жлеза

Билката Polentilla alba е полезна за аденом на щитовидната жлеза

Един от начините, които би трябвало да въздейства на възлите на щитовидната жлеза е като хелатор и детоксикатор на тежки метали, химически токсини и радиация от тялото. Той доставя огромно количество хранителни вещества и минерали, направо на клетките и се счита за природен адаптоген и силен антиоксидант.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *