Билки за акне ще изгладят лицето ви

Ползвайте тези билки за акне и спазвайте определен хранителен режим и лицето ви ще получи гладка и прекрасна кожа

Точно в най-опасната възраст – тийнеджърската – лицето на младежите се покрива с акне – червени пъпки, черни точки, гнойни израстъци. При някои повече, при някои – по-малко, но все пак има. Акнето оставя по лицето грозно белези, които след години си личат. Затова и индустрията е създала хиляди различни мазила, лосиони, маски и т.н., които обещават, че всички пъпки могат да изчезнат. Това е донякъде възможно, но не напълно. Затова се използват и билки за акне, които трябва да подпомогнат процеса на излекуването. Трябва да се храните и по-рационално, за да не се образува акне, като храната трябва да е по-лека и в нея да няма сладки храни, тлъсти меса и бяло брашно.

билки за акне

Ползвайте тези билки за акне и спазвайте определен хранителен режим и лицето ви ще получи гладка и прекрасна кожа

Билки за акне обаче наред с останалите неща ще заглади лицето ви, ако ги използвате често. Има такива, които се изплозват за вътрешно и такива, които са за външно приложение.
За външно приложение се използва най-често билката бял равнец. С нея се прави парна баня, порите се отварят и черните точки могат да се премахнат.
Може да си направите и чай от билки за акне. Купете си от билките лопен и теменужка, взимат се по около 20 грама от двете и се пускат в литър вряща вода. Киснат се около десетина минути, прецеждат се и се пие по една чаена чаша от отварата.
Други много полезни билки за акне са жълт кантарион и бял равнец. Те се смесват в равни количества и се заливат с половин литър вряща вода, а след десетина минути отварата се прецежда и се приема по 1-2 чаши на ден.
Много полезна билка за акне е трицветната детелина. Взема се чаена лъжичка от билката и се сварява 200 милилитра вода, кисне се и се прецежда, след което се пие три пъти дневно. За да имате ефект трябва да бъдете упорити, защото билки за акне, както и останалите билки действат с натрупване. Правете тези чайове поне три месеца, след което направете пауза.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *