Билки за аритмия помагат за нормален ритъм на сърцето

Билки за аритмия ще ви помогнат срещу неприятното сърцебиене и ще успокоят пулса ви

Ако и вашият ритъм на сърцето е нарушен и сте получавали аритмия на сърцето, то тогава е добре да се обърнете за помощ към лекар кардиолог, който ще ви направи изследвания, за да се разбере какно точно причинява това неприятно състояние. Наред с медикаментите, може да се приемат и билки за аритмия, които също действат много добре, но преди да започнете да ги приемате, е добре да уведомите за това своя лекар.
Аритмията може да е следствие от исхемична болест на сърцето, високо кръвно налягане, болести на щитовидната жлеза. Промяната в ритъма на сърцето могат да причинят пушенето, стресът, психични проблеми, различни инфекциозни заболявания.

билки за аритмия

Билки за аритмия ще ви помогнат срещу неприятното сърцебиене и ще успокоят пулса ви

След консултирането със специалист и установяване на причините за проблема, може да бъде използвана и народната медицина и да се използват билки за аритмия, за да помогнем за подобряването на ритъма на сърцето.
Отварите от лекарствени билки са богати на витамини и микроелементи. Приемът им може да служи освен като профилактика, но и като съпътстващ елемент от лечението сърцето.
Има няколко билкови смеси за успокоение на сърцето, които ще ви помогнат и ще ви помогнат ритъма на сърцето да стане нормален.
Билки за аритмия може да си приготвите като си вземете плодчета от глог, прибавете билката страхливче и една част лайка. Смесват се добре и една супена лъжица от сместа се залива в чаша врала вода и се оставя да престои час. Прецежда се и се пие три пъти на ден, по една супена лъжица.
Една от най-добрите билки за аритмия и за сърце е глогът. Той може да бъде приготвян и самостоятелно под формата на отвара или пък да го приемате като капки от тинктура.
За отвара от глог се вземат 100 грама плодчета от глог и ги смелете. Тази смес се залива с литър вода и се оставя да ври 10 минути. После се прецежда и отварата се пие по 50 или 100 милилитра три път дневно преди ядене.
Друга от известните билки за аритмия е дилянка или валериан. Вземат се 15 грама корени или стръкове от нея, сваряват се в 300 милилитра вода и се оставя да престои 3 часа. Сместа се прецежда и се пие по веднъж на ден, преди ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *