Билки помагат за лечение на артрит и за облекчаване на болките

Запознайте се с по-естествения подход за лечение на артрит и за облекчаване на болките

Симптомите от артрит  може да ви попречат да си вършите ежедневните дейности. Болките и подуванията от възпаления, все още може да се задържат въпреки лекарската намеса. В желанията си да получат облекчение повечето пациенти търсят „естествен“ подход с билкови лекарства за артрит, по-често отколкото когато и да било. Някои билки са с противовъзпалителни свойства, които действат добре при ревматоиден артрит, както и способността за освобождаване от болката при всички форми на заболяването.

Една от билките полезни за артрит е босвелия

Една от билките полезни за артрит е босвелия

Все пак, има липса на научни доказателства в подкрепа на твърденията за билките срещу артрит, твърдят специалисти от традиционната медицина. Преди да лекувате артрит с „естествени“ средства, не забравяйте да се посъветвате с лекар, за да се избегнат потенциално нежелани реакции. Избрали сме 3 от по-силните билки срещу възпаления и болки при артрит.

Алое Вера

Тя е една от най-често прилаганите билки в алтернативната медицина. Известна с лечебните си свойства, тя е популярна за лечение на малки кожни охлузвания. Може би вече сте си купили гел от алое вера от аптечката защото имате опит с нея за облекчаване на болката. Същият този вид продукт може да се ползва локално, за да облекчи болезнените стави. Ползват се и инжекции за болки в коляното.

Тази билка е също на разположение в цялата форма от листата на растението. Вътрешно приета алое вера може да причини понижена кръвна захар и стомашно-чревни нежелани реакции, като диария. Освен това алое вера, от друга страна, не предизвиква никакви странични ефекти.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Босвелия

Тя се прилага за алтернативно практикуващите медицина заради противовъзпалителните си способности. Извлича се от венеца на

дървета Босвелия, които са разпространени в Индия и другаде.. Нарича се още и ливан, тази билка действа, като блокира левкотриените. Те са вещества, които са способни да атакуват здрави стави при автоимунни заболявания едно, от които е ревматоидният артрит. NCCAM признава доказателствата за ползата от босвелията в проучвания с животни, но отбелязва липсата на изпитания с хора. Босвелията е налична в таблетна форма, както и кремове за локално приложение.

Котешки нокът

Тя е друга противовъзпалителна билка, която може да намали възпалението при артрит. Тази билка е от тропическо растение, използването му датира от цивилизацията на инките. Традиционно билката котешки нокът намира приложение за усилване на имунната система. През последните години, ползите за имунитета на билката са били доказани и за артрит. Недостатъкът е, че билката котешки нокът може да доведе до свръхстимулация на имунната система. Според проучванията на Университета на Мериленд и Медицински център (UMMC), показват, че билката котешки нокът е ефективна при болки и възпаления от остеоартрит и ревматоиден артрит. Въпреки това, няма никакви доказателства, че тази билка може да се предотврати по-нататъшно увреждане на ставите. Причината  е обаче в голяма степен в нездравословното хранене и стресовете, които не можаем да избегнем. За да има полза от билките и лекарствата трябва да се промени начина на хранене и да се премине на здравословни диета и начин на живот.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *