Тези билки за белите дробове ще ви помогнат да ги изчистите

С билки за белите дробове ще можете да си помогнете да имате чисти дробове и изчистени дихателни пътища

Нашите бели дробове вършат много голяма работа. Всеки ден те работят и с това нашата кръв и органите ни се снабдяват с кислород. Чрез тях обаче могат да навлизат в нас различни замърсители, токсини и патогени. С билки за белите дробове ще можете да си помогнете да имате чисти дробове и изчистени дихателни пътища., които ни са предложени от аптеката на Господ – природата.

Евкалипт – едно полезно дърво при дихателни проблеми и възпалено гърло. Съдържа едно полезно вещество – цинеол, което помага за отхрачване, при кашлица и срещу набъбване а лигавицата в синусите като я и успокоява.

Тези билки за белите дробове ще ви помогнат да ги изчистите - евкалипт

Тези билки за белите дробове ще ви помогнат да ги изчистите – евкалипт

Използван е отдавна не само от козлите и коалите, но и от американци и други народи. Той влиза в състава на бонбони за смучене и сиропи против кашлица. Съдържа и антиоксиданти и е полезен за имунната система при простуда и други здравословни проблеми.

Риган – съдържа хранителни вещества и витамини, които помагат на работата на имунната система. Най-голямата полза от него са съставките карвакрол и растителната розмаринова киселина. Двете съставки са агенти с отбъбващо действие, намаляват хистамините, което влияе положително на носоглътката и дихателния тракт. Поради и другите му полезни свойства е добре да имате шишенце с масло от риган в домашната аптечка.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Живовляк – листата на тази билка са полезни за кашлица и успокояване на мукозни мембрани. Изследванията са доказали, че билката е полезна при белодробни възпаления, кашлица и простуда. Облекчава и белодробната секреция.

Кресон – среща се до надморска височина от 1500 м покрай потоци  и водни места, известно е с имената воден кресон, мокреш, поточарка. Съдържа полезни вещества като витамини С, А (бетакаротин), В1, В2, Е, антиоксиданти, танини, горчиви вещества, етерични масла и други. Използва се и на салата. Препоръчван е от лекарите за пречистване на белите дробове.

Към полезните за белите дробове растения можем да добавим подбел, лопен, джинджифил, мента, мечо грозде, пчелник, коприва, сминдух, корени от лотос, лебелия, чапарал и други.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Тези билки за белите дробове ще ви помогнат да ги изчистите

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *